Vukoša: “Inzulinska pumpa košta više od 30 tisuća kuna, roditelji bolesne djece su vam se obratili za pomoć. Zašto niste izdvojili 132 tisuće kuna?”

Udruga Cukrići su neprofitna udruga koja se na različite načine brine o 50-ak djece oboljele od dijabetesa te im je potrebna inzulinska pumpa koja sprječava hipoglikemije, ali samo 4 djece ima preporuku dijabetologa. Cijena pumpe je viša od trideset tisuća kuna. 132 tisuće kuna roditelji nemaju i vama su se obratili pomoć. Poslali su i medicinsku dokumentaciju ne skrivajući se iza GDPR-a kao što se vi skrivate kada potpisujete milijunske ugovore s tko zna kim. Roditelji ne mogu kupiti pumpu, ali vi možete! Zašto niste izdvojili 132 tisuće kuna da im kupite pumpe?, upitala je tijekom Aktualnog sata SDP-ova Danijela Vukoša.

– Nedopustivo je da mala djeca nemaju mogućnosti inzulinske pumpe i na zadnjem smo sastanku rekli da ćemo im svima osigurati inzulinske pumpe, rekao je gradonačelnik Branko Dukić, dodajući kako je ovo dobro pogođeno pitanje, dok je pročelnik Mario Pešut dodao kako će se one kupiti početkom iduće godine i kako će se napraviti lista prioriteta.

Vukošu je zanimalo kako će se za 35 tisuća kuna koliko piše u proračunu, kupiti dvije pumpe ako jedna košta 33 tisuće kuna.

– Ne smijemo djecu stavljati u politički kontekst, svako dijete ima pravo i svi će biti riješeni. Vi nas ovim želite prikazati čudovištima, odgovorio joj je Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...