Žilavec: “KK Zadar je žrtva politikanstva. Bit će financijskih problema i šteta je što se to događa nakon najuspješnije sezone u povijesti”

Košarkaški klub Zadar ostao je jučer bez tri milijuna kuna iz rebalansa gradskog proračuna. Rebalans proračuna grada Zadra za ovu godinu, težak gotovo 15 milijuna kuna, prvi put u povijesti nije podržan na sjednici Gradskog vijeća, a sve je stalo upravo zbog 3 milijuna kuna.

Direktor KK Zadra, Željko Žilavec kaže da je takve stvari teško komentirati, s obzirom da se, dodaje, u redove kluba uvukla velika doza politikanstva.

-Mi smo kao klub žrtva tog politikanstva. Rebalans nije usvojen, klub je na neki način zakinut, a najviše boli činjenica da su određene struje išle na to da uspoređuju sredstva kluba sa sredstvima za djecu i starije građane ovog grada. To je nedopustivo jer postavlja se pitanje što da su njihovi uvjete i ucjene ispunjene, tko bi onda mislio na djecu i te građane? Klub se stavlja u vrlo nezgodnu situaciju, kaže Žilavec.

 

Glasali su protiv rebalansa, klub ostaje bez tri milijuna kuna. Kako će klub nastaviti dalje?

-Klub mora nastaviti dalje, vjerojatno će to biti malo usporeno, biti će financijskih problema, u prošlosti ih je bilo i više, međutim šteta je što se to događa nakon najuspješnije sezone u povijesti kluba. Nemojmo zaboraviti, skoro dva desetljeća čekali smo na kup i prvenstvo, na kraju smo u dvije sezone osvojili i kup dva puta i prvenstvo, a prošle godine dvostruko prvenstvo, a plus su juniori osvojili naslov prvaka i pretkadeti naslov prvaka. Dakle, to je nešto što se u povijesti kluba nije dogodilo. Ako ćemo govoriti o rezultatima i uspješnosti kluba, nikad bolje.

 

Kako komentirate izjavu Enia Meštrovića jučer?

-Nema se tu što puno komentirati. Ja osobno sam bio na sastanku u hotelu Kolovare, nisam pozivao nego sam ja pozvan. Ne mogu komentirati tko je koga zvao ili nekoga preskočio, međutim, tamo su jasno predočene sve informacije koje su njima bile interesantne. Što se tiče financijskih izvještaja koje oni spominju, pošto nama poslovna godina ne traje do 31.12. nego do 30.06., ti izvještaji nisu bili gotovi, bit će gotovi do kraja ovog mjeseca i onda ih možemo, što je naša obaveza, i javno objaviti i predati Fini i onda možemo razgovarati o svim tim stvarima i pozivati se na financijske rezultate i spominjati brojke, rekao je Žilavec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...