Anzulović nakon pobjede protiv Cibone: “Momci su stvarno dobri i ova pobjeda je nagrada za njihov rad”

Zadar je jučer upisao sedmu pobjedu u HT Premijer ligi nakon napete završnice u Zagrebu protiv Cibone.

Susret su ekipe otvorile poprilično dobro što se tiče šuterskog postotka, čak tri minute igralo se do prvog promašenog šuta iz igre. Poprilično izjednačeno su sve do tri minute prije kraja prvih deset minuta izgledale snage na parketu, da bi nakon toga Zadar serijom 0:13 stigao do +9 (12:21) na semaforu, dok je vrijeme pokazivalo nešto više od minute do kraja prve dionice. Ubačajima s linije za slobodna bacanja, Cibona se uspjela približiti, no zadarska prednost ipak je u desetoj minuti bila vrlo respektabilnih 16:23.

Puno boljom igrom u drugoj četvrtini Cibona je nakon malo više od pet minuta igre stigla do prednosti od 32:31, a sve do kraja prvog poluvremena prvenstveno zahvaljujući manjku igrača na visokim pozicijama radi osobnih pogrešaka Zadar se nije mogao izjednačiti s ‘Vukovima’, koje je u ovom razdoblju predvodio Mateo Drežnjak s četiri ubačaja za tri. Baš zato je i domaća ekipa na poluvremenu imala prednost od 44:37.

Cibona je na startu treće četvrtine stigla i do devet koševa prednosti (46:37), no vrlo brzo su Zadrani poništili tu prednost u potpunosti te su ‘zaključali’ su svoj koš, tako da je Cibona stigla do 51 koša koji je jako dugo stajao na semaforu. Dovoljno je to dugo bilo da se razigra nevjerojatni Justin Carter, koji je Zadrane odvukao do prednosti od tri koša na kraju tridesete minute (54:57).

Probudila se domaća ekipa u drugoj dionici, no vrijeme je bilo saveznik Zadra, koji je izlaskom Cartera nove poene nalazio u Jordanu. Cibona je muku mučila s pronalaskom raspoloženih igrača u nastavku jer su Mateo Drežnjak i Roko Prkačin nakon odličnog izdanja u prvom poluvremenu ‘nestali’ iz susreta. Odličnom obranom, i prisiljavanjem protivnika na gubljenje lopti Zadrova prednost počela je malo po malo rasti u zadnjoj četvrtini. Cibona koja je veliki dio ovog susreta pokušavala svoju igru izgraditi na poenima pod košem u zadnje tri minute je promijenila svoj plan igre. Trener Vladimir Jovanović nije imao što čekati, već je s igračima koji su danas bili dovoljno raspoloženi s vanjskih pozicija, smanjio petorku i pokušao nekako vratiti utakmicu na svoj mlin. Zadar je s prednošću od šest koševa ušao u zadnju dionicu, u kojoj je Cibona pokušala nakon dvije trice, prekršajima i infarkt završnicom preokrenuti susret, ali na kraju ipak neuspješno.

Zadrane koji su slobodna bacanja gađali vrtoglavih 28/35, predvodio ih je Justin Carter s 22 koša, Antonio Jordano bio je odličan s 14 ubačaja dok je 13 imao Aleksandar Bursać. Mateo Drežnjak ubacio je 22 koša za domaćine, a prvu pravu pomoć imao je u Nathanu Reuversu koji je zabio 13.

Vladimir Anzulović, trener Zadra:

– Volio bih da smo mi to mirnije priveli kraju, ali Cibona je pogodila one dvije lijepe trice, a i cijelo vrijeme su šuterski bili dobro raspoloženi. Drežnjak nas je s četiri trice u drugoj četvrtini uništio, ali ipak se ne pita samo nas. Želio bih istaknuti borbu mojih igrača od samog početka, iako se dogodila ona utakmica u kojoj smo jedva pobijedili Alkar, momci su stvarno dobri i ova pobjeda je nagrada za njihov rad. Pred samu utakmicu ostali smo bez Junakovića koji nam puno znači, Paponja je igrao pod temperaturom i to nam je zadalo puno problema, ali ipak na kraju su moji igrači izvukli pobjedu, i ovo je bila samo njihova pobjeda.

Dominik Mavra, igrač Zadra:

– Derbi je derbi, sigurno da nam ova pobjeda znači puno. Ovo je potpuno drugačija momčad nego što je bila na početku sezone. Mi smo veliki dio utakmice bili u switchu jer smo mislili da to ne paše njihovoj igri. Mislim da smo bili bolji nego što je rezultat pokazao, jednostavno smo im razbili igru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...