Burčul ulazi u NO KK Zadar: “Vučetić nema pojma o košarci, on bi najradije ugasio klub!”

U novi Nadzorni odbor KK Zadar ući će i gradski vijećnik HDZ-a Damir Dado Burčul (59) koji je dugi niz godina u sportu, radivši kao fizioterapeut, i sigurno će dati svoj doprinos kako bi klub opet krenuo u pozitivnom smjeru.

Damire što je prvo na čemu ćete inzistirati kad uđete u novi NO KK Zadra?

– Prvo ćemo poraditi na transparentnosti kluba, on treba funkcionirati na pošten i ispravan način, trebamo znati koja će biti uloga i samog NO kao i ostalih u toj hijerarhiji, raspisat ćemo i javni natječaj za sportskog direktora kluba.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić izjavio je kako će novi NO biti politički opterećen, te da će Enio Meštrović (Nezavisna lista)), Ante Rubeša (Akcija mladih), koji također ulaze u NO kao i vi, vlastitu politički karijeru vezati za rad u NO kluba, komentar?

– Ma koja politička karijera, Vučetić priča gluposti. Pa taj čovjek ni u kakvom obliku ne podržava KK Zadar, taj bi ga najradije ugasio. On se već izjasnio, i to javno, pokazavši svoje pravo lice, kazavši kako smo mi ostali koji podržavamo klub, emocionalni jadnici, on pojma o košarci nema, niti je ikada bio na utakmici, s takvima kao Vučetić ne želim raspravljati.

Imate li još neku poruku za Vučetića?

– Poručite vi tome Vučetiću da sam ja cijeli život u sportu i KK Zadar. Iza mene su dvije Olimpijade, zlatna medalja na Igrama u Rio de Janeiru, nositelj sam Grba Grada Zadra za zasluge u sportu, kao fizioterapeut sa KK Zadar sam osvojio Goodyear ligu, nekoliko Kupova Hrvatske. Ja KK Zadar volim, i mi kao stranka nećemo dozvoliti da se on ugasi.

U novom NO kluba morat ćete surađivati s Eniom Meštrovićem, bilo je nekih sitnih tenzija između vas, u kakvim ste odnosima?

– Poštujemo se i u korektnim smo odnosima, iako smo iz različitih političkih opcija, bilo je manjih tenzija, ali to je u politici normalno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...