Jeste li znali da cijelo vrijeme krivo koristite maslinovo ulje? Jedan jednostavan trik će spasiti sve

Zdravo i ukusno, maslinovo ulje je dio većine obroka, a samo žličica ovog ulja svaku salatu može učiniti savršenog okusa. No što ako vam se događa da ga često previše stavite i onda se obrok pretvori u ulje? Na sreću, postoji jedan trik koji će spriječiti da se to ponovi

Važno je pogoditi pravu količinu ulja kako ne biste upropastili jelo, a sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste nakon sati kuhanja jednim krivim potezom uništili cijelo jelo…

Jednostavno rješenje

Korisnica TikToka i strastvena kuharica MamaB je progovorila upravo o ovom problemu – kada pretjerate s količinom nekog sastojka i uništite jelo.

Osim što će promijeniti okus jelu, vi ćete unijeti puno previše kalorija ako ga koristite u prevelikoj količini.

 

Na sreću ona je pronašla jednostavno rješenje i odlučila ga podijeliti sa svim korisnicima spomenute društvene mreže, a video je pogledalo više od 11 milijuna ljudi.

Što je ona otkrila? Kako kaže, na većini boca od ulja postoji i jedan poseban plastificirani dio koji se nalazi ispod čepa, a većina nas će ga odmah otkinuti i baciti u smeće, no to ne biste trebali raditi.

Upravo je taj dio plastike potreban za pametnije kuhanje. Ako taj dio samo okrenete na drugu stranu i vratite na isto mjesto, maslinovo ulje će polako izlaziti iz boce i neće se više dogoditi da ga iscuri previše, piše Ordinacija.

Zar nije jednostavno?

 
maslinovo ulje