Juniori Zadra ovog tjedna nastupaju na U19 tuniru ABA lige, Selin: “Očekujem dati šansu svim igračima”

Juniori Zadra ovog tjedna će nastupati na U19 turniru ABA lige, koji će se održati u Laktašima od 25. do 28. studenog.

Zadrani se nalaze u skupini B s Igokeom, Krkom, Splitom, SC Derbyom i Partizanom. Skupina B će se igrati u Laktašima dok se u Baru nalaze ekipe iz skupine A, Cibona, Mornar, Borac, Cedevita Olimpija, Mega Mozzart i Spars.

Prošle sezone ovo natjecanje se igralo u drugačijem formatu zbog pandemije COVID-19, Zadrani se nisu natjecali jer su se termini preklapali sa završnicom nacionalnog prvenstva za mlađe kategorije. Aktualni regionalni juniorski prvak je Mega Mozzart, u finalu su bili bolji od svojih vršnjaka iz Budućnosti VOLI.

Igrači Marka Selina ove sezone također nastupaju za Jazine Zadar II, razvojnu momčad koja se natječe u Prvoj muškoj ligi. Ovo je popis igrača na koje će trener Selin i njegov pomoćnik Toni Matešić moći računati u Laktašima:

Maksim Matulina

Krševan Klarica

Ante Beljan

Antonio Sikirić

Gabrijel Karamarko

Jurica Zagoršak

Roko Lukić

Teo Muženjak

Ivan Njegovan

Zorić Matija

Niko Šare

Što očekujete od ovog izdanja juniorske ABA lige?

“Super je stvar što konačno idemo na neki međunarodni turnir, dečki jedva čekaju da ovaj turnir počne. Ono što očekujemo je da vidimo gdje smo u odnosnu na ekipe poput Partizana koja  je među boljima ekipama u regiji. Također očekujem dati šansu svim igračima, kako bi pokazali što znaju, rezultat nam nije u prvom planu nego ćemo ovo iskoristiti kao šansu da vidimo kako stojimo u odnosu na druge ekipe u regiji,” rekao je Marko Selin.

Koliko će značiti ovim igračima igrati protiv ekipa izvan Hrvatske?

“To će značiti puno našim mladim igračima da vide kako ekipe iz ostalih zemalja igraju. Mislim da je to za mladog igrača strahovito važno da se susreće s različitim stilovima igre, a to je možda najbolji način za napredovati,” istaknuo je Selin.

Kako komentirate ekipe iz vaše skupine?

“Krka je slovenska ekipa, igraju tipičnu slovensku igru,  dosta agresivno i dosta kombiniraju u obrani. Mene baš veseli to da vidimo kako će to izgledati i kako ćemo to sve napadati. Srpska škola košarka je također jako prepoznatljiva u svijetu, očekujem dosta zahtjevne utakmice. Vidjet ćemo kakve su ekipe Igokee i SC Derby, ali čim su na ovom turniru to znači da su vrlo kvalitetni. Veselimo se da se možemo suprotstaviti takvim ekipama,” kaže Selin.

Raspored Utakmica:

Zadar vs. Igokea – 25.11.2021 14h

Zadar vs. SC Derby – 26.11.2021 12h

Zadar vs. Split – 26.11.2021 21h

Zadar vs. Partizan – 27.11.2021 16h

Zadar vs. Krka – 28.11.2021 11h

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...