Na rubu fizičkog obračuna; Pupić Bakrač bez covid potvrde, zaštitar odgurnuo prosvjednika, stigla i policija

Za razliku od Daniela Radete i Marka Vučetića, dolazak Marka Pupića Bakrača popraćen je uz snažan pljesak prosvjednika i uzvike “bravo”.

Stigao je pred zgradu Gradske uprave u namjeri da prisustvuje sjednici Vijeća bez covid potvrde.

– To je protuustavno i protuzakonito. Moj zdravstveni karton je moja osobna stvar. Ako ovo stanje potraje, ja više neću biti vijećnik. Dakle, ovo što radim nije radi političke karijere. Vlast koja krši zakon nije vlast, već režim. Ministar je ovlastio neke domare i čistačice da provjeravaju covid potvrde, kakav je to zakon? Milanović i Ustavni sud pod hitno se trebaju očitovati na ovu temu. Covid potvrdu neću predati sutra ni svom poslodavcu. Da se razumijemo, u mojoj obitelji ima i cijepljenih i necijepljenih i preboljelih, kazao je Pupić Bakrač i pohvalio potez Bulja i Petrine koji u svojim općinama neće inzistirati na covid potvrdama.

Ušao je potom u zgradu Gradske uprave gdje su ga dočekali predstavnici Civilne zaštite Grada Zadra. On i Ante Rubeša stavili su medicinske maske i uputili se prema vijećnici. No, zaštitari su na vratima napravili blokadu. Zamalo je došlo do fizičkog obračuna. Jedan od prosvjednika uzvikivao je “puštajte ga”, na što ga je zaštitar odgurnuo. “Ostavite ga na miru, pi*ke jedne”, uzviknuo je drugi. Nakon daljnjeg verbalnog natezanja, stigla je policija.

Što se kasnije događalo, pogledajte u video zapisu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...