Pino Giergia: “Pojedini u KK Zadru su mi pljunuli u obraz. Poruka svima je da će ih to koštati!”

Razgovor s legendom zadarske, možemo slobodno reći i europske košarke, Giuseppeom Pinom Giergiom (84) je uvijek zanimljiv, nikad ne znate kako će završiti. Pino je iznio svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u KK Zadar, nije baš pretjerano zadovoljan stanjem u voljenom klubu, kojeg je zajedno sa Krešimirom Ćosićem proslavio diljem svijeta.

Pino, KK Zadar nema baš pretjerano puno novaca. Ovisi i o pomoći Grada Zadra, tek će se vidjeti da li će dobiti dodatnih tri milijuna kuna, vaš komentar ?

– U klubu je bilo novaca, ali su ga u ludo potrošili, pa oni ga ne znaju potrošiti niti kad ga ima. Prije gotovo dvadeset godina ja sam KK Zadru našao fantastičnog sponzora sportske opreme Diadoru, i pojedini u klubu su mi pljunuli u obraz. Trebali smo za četiri godine dobiti osam milijuna dolara, i oni takvu ponudu nisu prihvatili ! Ovdje u Zadru mnogi u glavi imaju bodljikavu žicu, o čemu mi pričamo, oštar je Pino.

To su bila neka druga vremena, možda je bilo lakše naći sponzore ?

– Ma kakva druga vremena ? I danas je sve to kao prije, kontrira Giergia.

Pa jesu li onda pojedinci u KK Zadru nesposobni oko dovođenja sponzora ?

– Oko toga da li su nesposobni neću ništa komentirati. Samo ću reći da sam u svom gradu kao čovjek toliko ispljuvan, izvrijeđan, sude mi, to je sramota, ali poruka svima takvima je da će ih to koštati. Koštat će ih ! – poručuje ljutito Pino.

Objasnite malo ?

– Pa ne mogu kojekakvi tipovi pljuvati po ljudima koji su pisali košarkašku povijest KK Zadra, pa nije ovaj grad nazvan gradom košarke po Kalmeti, Vrančiću, Magašu ili ostalim političarima, kritično govori istinska legenda Giergia.

Pino je još na panel diskusiji povodom skorašnjeg 73. rođendana Krešimira Ćosića rekao kako ima dvostruko manju sportsku mirovinu kao zaslužni sportaš od Ive Daneua, koji prima dvije tisuće eura, te da je svoj stan u kojem živi dva puta otkupio, prvi put 1970 godine, drugi 1991. godine, i to od, kako navodi udbaša, te da je sve svoje automobile kupio vlastitim novcima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...