POBJEDA U JAZINAMA Zadar s lakoćom svladao Sonik Puntamiku, Anzulović: “Počinjemo pokazivati energiju s treninga”

Košarkaši Zadra su zatvorili prvi krug HT Premijer lige pobjedom u gradskom derbiju protiv Sonik Puntamike rezultatom 68:87.

Zadar, kao gost u Jazinama nije se mogao odlijepiti od Sonik Puntamike te je momčad Stipe Kuliša pružala dobar otpor plavo-bijelima cijelih 17. minuta. Igrači Vladimira Anzulovića su u zadnje tri minute druge četvrtine napravili seriju od 13:0 za vodstvo na poluvremenu od 36:47.

Serija Zadra krajem prvog poluvremena je bila veliki ključ u pobjedi Zadra, Sonik se nikako nije mogao vratiti u egal, Zadrani su nastavili graditi svoju prednost.

U ovom susretu veliku ulogu su odigrali mladi igrači Duje Brala, Tomislav Buljan i Filip Paponja, prošlosezonski zlatni juniori.

Najbolji igrač u redovima Zadra ponovno je bio Justin Carter koji je upisao 22 poena i 5 skokova. Duje Brala je također odigrao sjajnu utakmicu, imao je 16 poena uz 8 skokova. Martin Junaković je bio efikasan sa 16 poena i 7 asistencija, dok je Tomislav Buljan susret završio s 13 poena.

Za Sonik Puntamiku, Ivan Vučić je imao 15 poena i 8 skokova.

Zadar je prvi krug HT Premijer lige završio s 11 pobjeda i 2 poraza te je vodeća momčad zajedno sa Splitom.

Vladimir Anzulović, trener Zadra: “Mislim da polako počinjemo pokazivati tu energiju koju momci pokazuju na treningu. Protiv Igokee smo veći dio utakmice imali tu energiju, danas smo je imali. Pohvale Soniku, ekipu koju respektiramo, respektirali smo i Igokeu, sretan sam što nam mladi igrači dobro treniraju i to su pokazali večeras.”

Dario Drežnjak, igrač Zadra: “Bila je teška utakmice, ipak smo odigrali težak susret protiv Igokee prije dva dana, ali najvažnije je da smo izvukli pobjedu danas.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...