Predstavljena Udruga navijača “Grad košarke”; Brkić: “Nismo konkurencija Tornadu na tribinama”

Jučer je u dvorani Krešimir Ćosić predstavljena nova Udruga navijača “Grad košarke”, na VIP tribini se okupilo oko 120 zainteresiranih, kako bi iz prve ruke saznali sve što momci iz nove udruge imaju za reći.

Predsjednik novoosnovane udruge je Mario Brkić, Zadranin odrastao u Kanadi, koji već osam godina živi i radi u Beču.

Podsjetimo, jedno mjesto u novom NO KK Zadra rezervirano je i za predstavnika iz redova navijača.

Mario, koja je razlika između vas i navijačke skupine Tornado?

– Glavna razlika je u tome što je ovo šira priča od Tornada, mi smo svi jedno tijelo, nismo im nikakva konkurencija na tribini, a KK Zadru ćemo pomagati na dva različita načina. Najprije smo uz klub grlom i dlanovima, dodatno smo uz klub i izvan tribine, gdje ćemo nastojati pojačanim radom biti od pomoći voljenom klubu. Imamo i znanje i stručnost koje smo stekli u tom nekom inicijalnom krugu ljudi, svakako ćemo biti ruka pomoći klubu na neki način, ujedno želimo postaviti nove temelje. Mi nismo ničiji igrači, niti smo u politici, ima nas od 20- godišnjih studenata do 50-godišnjih stručnjaka iz raznih djelatnosti, u našoj udruzi imamo čak i direktore koji vode i neke velike tvrtke. Jednostavno mi napokon želimo nekakve pozitivne promjene u KK Zadar.

Hoćete li biti prisutni i na tribinama i navijati?

– Svakako, pa ja sam ponosni član Tornada, naravno da ću biti uz svoju braću iz Tornada rame uz rame, ujedno i nastaviti bodriti klub na samim tribinama. Dodao bi, kako samo navijanje nije jedina priča kako se pokazuje ljubav prema klubu, udruga “Grad košarke ” će to proširiti na jednu drugu dimenziju.

Živite u Beču, kako ćete prisustvovati samim utakmicama?

– Svatko tko me dugi niz godina poznaje, vrlo dobro zna da me se može vidjeti na gostujućim utakmica KK Zadra. Ja već dugo sudjelujem u zadarskom košarkaškom navijačkom životu, kroz putovanja i odlascima na same utakmice, time pokazujem ljubav prema klubu.

Kakvu bi poruku uputili momcima iz Tornada?

– Navijači Tornada su moja braća, s njima sam svaki dan i to traje već dvadeset godina, to vam mogu potvrditi i iz samog Tornada.

Što bi još poručili svima kojima je košarka u srcu?

– Idemo zajedno u nove izazove, prije svega transparentno i hrabro, nadam se da tih negativnih priča više neće biti,  udruga “Grad košarke” želi stvoriti jednu novu pozitivnu priču.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...