Šef liječničke komore: “Covid-potvrde treba uvesti i u privatne djelatnosti, kafiće…”

Predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Krešimir Luetić u Newsroomu na N1 televiziji je govorio o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, a dotaknuo se i velikog prosvjeda protiv covid-potvrda i mjera.

“Ono što je ogorčilo i mene i kolege je skup sam po sebi kao primjer kršenja protuepidemijskih mjera, ali i narativ koji je bio dominantan na tom skupu. Jedno je izražavanje stavova i sloboda mišljenja, to je zajamčeno Ustavom, ali ovakav skup održavati na vrhuncu četvrtog vala je elementarno kršenje svih protuepidemijskih mjera. Bilo je tu i potpunih besmislica, zazivanja i skandiranja lijeka koji nema mjesta u liječenju covida”, rekao je šef HLK-a.

Kaže da je struka dijelom začuđena zašto se vlada odlučila na ovako slabe mjere. Luetić ističe da su tražili da covid-potvrde budu obvezne u svim zatvorenim mjestima, uključujući i restorane i kafiće. Navodi i da bi svi poslodavci trebali isto uvesti – da covid-potvrde budu obvezne i u javnim i privatnim djelatnostima.

Luetić navodi da su covid-potvrde polučile rezultate te da se povećao broj cijepljenih osoba.

“Nekonzistentnost, dvostruka mjerila, utjecaj određenih znanstvenika koji su do jučer bili članovi Znanstvenog savjeta sigurno nisu pridonijeli boljoj borbi s pandemijom i tome da ljudi imaju više povjerenja u one koji donose odluke. Kad govorimo o odgovornosti, sigurno su najodgovorniji oni koji donose odluke, ali suodgovorni su i političari koji vrlo neodgovorno komuniciraju i znanstvenici koji progovaraju nestručno i neznanstveno te svi mi, svatko od nas u mjeri u kojoj se pridržavamo mjera i mjeri tko je prihvatio cjepivo”, naveo je Luetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...