“Zadarska dica” za bolesnu Petru Adžić; Sav novac od prodaje hrane i pića s adventske kućice ide u plemenite svrhe!

Hrvatski nogometni klub Zadar nastavlja s humanitarnim projektom ‘Zadarska dica’ koji je orijentiran prema akcijama za pojedine slučajeve i zadarske udruge koje djeluju na području rada s djecom kojoj je pomoć potrebna.

HNK Zadar će surađivati s tvrtkom ‘Pura vida’ koja je zakupila adventsku kućicu na Trgu pet bunara, a nosit će ime projekta ‘Zadarska dica’.

Prihod od prodaje hrane i pića ići će u humanitarne svrhe.

A Zadarska dica prikupljat će sredstva za Petru Adžić.

Petra (15) je u lipnju doživjela oblik moždanog udara uslijed kojeg je hitno prebačena u KBC Zagreb. Prve prognoze su govorile da ima jako malo šanse za život. Nakon tri operacije uspostavljena je dijagnoza spastične tetraplegije (potpune oduzetosti) i afazije (odsustvo govora). Rehabilitacijom u Krapinskim toplicama ovaj borac se počinje samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu i asistenciju! Petra je sada kandidat za robotsku neurorehabilitaciju koja će joj pomoći da se što prije vrati svom uobičajenom životu, a cijena jednog tretmana je 15-20 tisuća eura.

”Veseli me što će ovaj projekt još jednom zasjati u punom sjaju i što smo u mogućnosti pomoći Petri. Ovo je prvi put da surađujemo s nekim u radu adventske kućice i cijela je priča zaokružena humanitarnom notom u duhu božićnog ugođaja. Nadam se da ćemo uspjeti skupiti dovoljno sredstava da pomognemo Petri da se što prije vrati svom starom životu i ovim putem pozivam sve građane da nas posjete na adventskoj kućici ‘Zadarska dica’ i priključe se ovoj akciji!”, poručio je Krševan Santini.

 
hnk zadarpetra adžićpura vida