150 virskih obitelji doniralo 3 tone potrepština korisnicima Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge u Zadru

Stotinu i pedeset virskih obitelji doniralo je tijekom osam dana kampanje približno tri tone hrane i najrazličitijih kućnih potrepština korisnicima Pučke kuhinje sveti Vinsko Paulski u Zadru i Socijalne samoposluge Caritasa Zadarske nadbiskupije. Ovo je bila treća uzastopna humanitarna akcija koju je organizirala i provela Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir na čelu s predsjednikom Goranom Vickovićem.

– Donacijama smo na Viru prikupili sve što je potrebno, od higijenskih potrepština do šećera, brašna, ulja, soli i konzervirane hrane. Ovu akciju provodimo kako bi obiteljima koje su u potrebi vratili osmijeh u blagdansko vrijeme – kaže predsjednik Vicković. Kada su u pitanju temeljno djelovanje virskog UDDK-a i raznovrstan humanitarni rad, akcijama se nesebično odazivaju svi članovi udruge i virski volonteri, pa su u provođenju ove akcije pomogli Alida Bulić Cvitkušić, Mimoza Jevremović, Vojna Kapović, Marija Horvat, Dajana Gagula, Kristina Jakšić, Ljiljana Kapović, Tajana Markić, Alen Glavan i Barbara Buškulić, kao i ravnatelj zadarskog Crvenog križa Šime Lisica s volonterima. Među najvećim donatorima s otoka, ističe Vicković, bili su Adem Velagić i Ferenc Zoltán Molnár.

– Virani svake godine odlično reagiraju na ovu akciju koja pomalo postaje tradicionalna. Prve smo godine donirali dvije tone, lani čak šest tona, a sada smo prikupili oko tri tone hrane i potrepština – dodaje predsjednik virskog UDDK-a. Akciju su došli podržati i predstavnici virske općinske vlasti, načelnik Općine Vir Marino Radović i predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić, dok je zahvalnost za velikodušnu donaciju s otoka izrazila zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije Marija Tadić. Posebno se zahvalila članovima virskog UDDK-a.

– Virska udruga nam je na dohvat ruke tijekom cijele godine, a ne samo u blagdansko vrijeme. Sa UDDK Vir surađujemo duže vrijeme i u raznim prigodama, pa mogu spomenuti njihovu veliku donaciju i pomoć potrebitima nakon potresa u Petrinji kada su bili jako aktivni – ističe ravnateljica Tadić. Kada je u pitanju djelovanje Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge, Tadić naglašava kako virski UDDK daleko nadilazi svoje osnovno djelovanje u darivanju krvi.

– Virani se brinu i o onima koji nemaju što jesti, a to je naročito teško u vrijeme blagdana i okupljanja obitelji. Zaista su nam u ovoj prigodi donijeli svjetlo – poručuje Tadić. U ovoj humanitarnoj akciji još je bio uključen Boksački klub Ares iz Zadra, pa je u ime članova zadarskog kluba donacije donio Vedran Bajlo, dok će Vršani, koji također sudjeluju, donacije u hrani i potrepštinama donijeti sutra. Zahvalnost je predsjednik Vicković izrazio i virskom župniku don Juri Zuboviću koji svake godine pomaže u organizaciji ove humanitarne akcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...