Čedomir Ćiro Perinčić: “Vidi se da je dolazak Thompsona pun pogodak, Anzulović dobro radi, neka samo tako i nastavi”

U izložbenom prostoru dvorane Krešimir Ćosić jučer je održana promocija knjige “40 godina Jazina – moja priča”,  legendarnog zadarskog košarkaša Čedomira Ćire Perinčića (67). Knjiga ima 259 stranica, u prodaji joj je cijena sto kuna, u njoj je je na najljepši mogući način prikazana kronika najslavnijeg razdoblja KK Zadar od 1965. do 2008. godine.

 

Ćiro, promociji su nazočili mnogi bivši igrači KK Zadar, od Velimira Vele Čubrića, Branka Skroče, ali ne vidimo istinsku legendu Giuseppea Pina Giergiu?

– Svi bivši igrači su uredno pozvani preko udruge veterana KK zadar, zašto Pino nije došao stvarno ne znam, možda zbog ove korone.

 Ponosni ste na vašu knjigu u kojoj ste savršeno opisali 40 godina velikih uspjeha KK Zadar u Jazinama?

– Tako je, to je knjiga o našim legendarnim Jazinama, i sve što se događalo od same izgradnje dvorane 1968., do završnog osvajanja Prvenstva Hrvatske 2008. godine. Kronološki svaka godina je obrađena, sve je unutra, tako da sama knjiga ima dokumentarni karakter, dok u onim dijelovima gdje sam ja bio prisutan, ima i autobiografskog materijala.

Gdje zainteresirani ljubitelji košarke mogu kupiti knjigu?

– Svi ljudi koji vole KK Zadar i košarku općenito, knjigu mogu kupiti kod mene osobno, neka slobodno nazovu moj broj mobitela 098 / 463 – 552.

Vidimo na promociji knjige su svi iz vaše obitelji, osim sina Ivana?

– Nažalost, Ivan ima svojih obaveza u Zagrebu i nije mogao prisustvovati.

Pratite li utakmice KK Zadar?

– Jasno, gledam sve utakmice, vidi se da je dolazak Thompsona pun pogodak, to potvrđuju i posljednje utakmice, nadam se kako će Zadar večeras pobijediti Mornar, te da će na kraju zauzeti što bolje mjesto u ABA ligi.

Vladimir Anzulović radi kvalitetno svoj posao?

– Sigurno, Zula dobro radi, neka samo tako i nastavi.

Poruka navijačima Zadra kojih nema puno u dvorani Krešimir Ćosić?

– Volio bih da i u ovoj situaciji, nimalo jednostavnoj, navijači pomognu našem klubu, kako bi uz njihovu potporu ostvarili najbolje moguće rezultate.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...