Frank: “Amandman je reakcija na odlazak Lukovića i angažman Thompsona u trenutku kada klub nema kune!”

Prošao je amandman Enija Meštrovića. KK Zadar ostao je bez pola milijuna kuna koji će sjesti na račune umirovljenika s niskim primanjima.

SDP-ovci smatraju da ovaj zahtjev za izmjenom proračuna nije proizašao iz empatije prema socijalno osjetljivim kategorijama naših građana, već da je klasičan primjer “pranja” od činjenice da su uz amenovanje HDZ-a dobili funkcije unutar Nadzornog odbora KK Zadra.

Po završetku sjednice Gradskog vijeća objavljena je smrtovnica za Ričarda. Na njoj stoji da je otišao “naš, sada njihov”, u prijevodu HDZ-ov vijećnik koji je “sam sebe zakopa”.

Adelu Frank, predsjednicu Kluba nezavisnih vijećnika Enia Meštrovića ovaj potez sablažnjava, ali ne iznenađuje.

Bizaran čin. Zapravo, SDP-u je dobro došao prosvjed da ne uđu u vijećnicu i ne predstave svoj amandman, jer su znali da neće proći. Da su pravi vijećnici, ušli bi unutra i kroz mišju rupu i zastupali građane koji su ih izabrali, smatra.

Komentirala je tvrdnju kolega oporbenjaka da se Enio imao potrebu opravdati biračima koji su ga izabrali kao čvrstu opoziciju HDZ-u, a čije je povjerenje stavio na kocku nakon što je HDZ, udovoljivši nekim uvjetima vezanim uz KK Zadar, osigurao njegovu ruku pri izglasavanju proračuna.

 

Odbacujem te tvrdnje! Amandman je došao kao reakcija na poteze kluba unazad mjesec dana, otkako su zadovoljeni naši uvjeti o odlasku sportskog direktora i Nadzornom odboru. To je odlazak Lukovića i angažman novog igrača, Thompsona. Drastičan potez u trenutku kada klub nema kune, a uz to Nadzorni odbor još nije službeno formiran, kao ni izabran sportski direktor. Pleska radu Uprave, kaže.

SDP je na prošloj sjednici Gradskog vijeća izašao s amandmanom kojim je tražio da tri milijuna kuna namijenjenih KK Zadru ide umirovljenicima i siromašnoj djeci, ali nisu dobili podršku nezavisnih vijećnika. Nakon toga, ekipa nezavisnih izlazi sa svojim amandmanom.

Prvotno smo ga odbacili jer nije bio iskomuniciran s nikim, pa ni unutar njihove koalicije. Taj amandman je ništa drugo nego demonstracija moći i put ka saborskoj fotelji, zaključuje.

 
adela frankenio meštovićproračun