Građanke policiji predale 2 ručne bombe i više od 500 komada raznog streljiva

Jučer je građanka policijskim službenicima predala 2 ručne bombe te 240 komada raznog streljiva, dok je u nedjelju građanka policiji predala 279 komada raznog streljiva.

U oba slučaja na poziv građana su se odazvali policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu ove Policijske uprave te na siguran način preuzeli streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.

Iz PU zadarske podsjećaju građane kako i dalje temeljem akcije „Manje oružja-manje tragedija“ bez ikakve kaznene ili prekršajne odgovornosti mogu policiji predati zabranjeno ili oružje bez dozvole te minsko-eksplozivna sredstva.

“Stoga još jedanput apeliramo na  građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Isto tako da u slučaju pronalaska, pronađeno oružje i sredstva ne donose sami kako ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozljeđivanja, već da odmah obavijeste policiju čiji će službenici izaći na teren i izuzeti opasna sredstva na siguran način”, poručuju iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...