IZGLASAN REBALANS PRORAČUNA! KK Zadru 2,5 milijuna, umirovljenicima 500 tisuća kuna, Enio: “Za 0 kuna nam svatko spominje mater”

Sa 17 glasova za i jednim protiv, onim Marka Vučetića, izglasan je rebalans proračuna Grada Zadra!  Prihvaćen je amandman Enija Meštrovića prema kojemu će se od 3 milijuna kuna namijenjenih KK Zadru oduzeti 500 tisuća kuna za božićnice umirovljenicima s mirovinama manjim od 200o kuna.

-Ako to ne prođe, ide drugi amandman, KK Zadar se odvaja, novac ide tetama, Adventu i drugima, a klub – fuck off, rekao je Enio Meštrović dodajući da su stavljeni pred gotov čin.

-Amandman smo predložili jer su iz kluba netransparentno radili u vrijeme kada je najavljeno održavanje rebalansa. Riješili su se igrača kojeg se moglo osposobiti, isplatila mu se odšteta od dvije plaće, a doveden je drugi igrač za kojeg ne možemo garantirati. Sve u netransparentnim uvjetima. Rebalans smo htjeli podržati, ali napravljena je nova greška u koracima pa ovo nije moglo proći bez penala. To je obrazac kako ćemo se dalje ponašati prema svima u gradskim poduzećima. Želimo postaviti KK Zadar na zdrave noge, ali uz zdravije ponašanje u budućnosti, rekao je Enio Meštrović, dodajući kako ih je SDP prozvao da su podijelili funkcije.

-Za 0 kuna nam svatko spominje mater. SDP je rekao da neće sjesti sa zločinačkom organizacijom, ali je sjeo kad se raspravljalo o proračunu, pa im ja poručujem da su izdajnici kao i mi. Skida se 500.000 kuna od KK Zadar, koje ide božićnicama za umirovljenike s mirovinama manjim od 2.000 kuna, dodao je Meštrović.

Dukić je kazao kako podržava amandman i zahvalio jer kako je rekao, ne želi rušiti rebalans u cjelini, dok je Marko Vučetić dodao da je KK Zadar teret u gradskom proračunu.

-Očekujem da saznamo što je to patogeno u klubu da ovisi ne o 3 milijuna nego i mnogo toga o čemu ne znamo. Građane više zanima komunalna infrastruktura, prometnice, voda, zakrpe, a ne milijunski iznosi KK Zadru. Ako KK Zadar sljedeće godine dobije ukupno 5 milijuna kuna, onda smo napravili nešto i otvorili druge teme i prostor onima koji mogu promišljati. Ja ću biti protiv rebalansa jer klubu ne mogu dati prednost pred onima kojima treba više dati, rekao je Vučetić.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...