Jadrolinijina kućica neće se rušiti, pročelnik: “Imat ćemo i ugostiteljski sadržaj, prostor je u navici otočana”

Preseljenjem pomorskog prometa u luku Gaženica, Liburnska obala na Poluotoku ostala je lišena šarmantnog duha otočkog života i uvijek živahne atmosfere.

Stara kućica za prodaju karata oko koje su se tradicionalno okupljali školarci dok čekaju prijevoz kućama, boduli koji nose frišku ribu i demižone familiji u grad i turisti u potrazi za ljepotama naših škoja, ostala je samo još jedna neugledna građevina čije je rušenje bilo u najavi.

No, kako doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom, posljednji put pokušat će joj udahnuti život. Objavljen je natječaj za zakup 55 četvornih metara namijenjenih za ugostiteljstvo.

Prostor smo dali u natječaj. Postoji jedna inicijativa da se on uredi zajedno s Jadrolinijom. U brodarskoj agenciji dugo su vagali da li odustati od njega ili ne. Otkako su preselili u Gaženicu, pad prometa u gradu je očit, ali s druge strane ovo mjesto je važno, u navici je naših otočana. Gradonačelnik Dukić je također dugo razmišljao što ćemo sa zgradom. Dogovor je da je za sada nećemo rušiti. Jadrolinija je izrazila želju za ponovnim aktiviranjem poslovnice, koja bi ujedno funkcionirala kao čekaonica, a naša je želja zadržati što veći broj sadržaja na Poluotoku. Tako smo osmislili ovaj koncept. U zgradi bi bio prostor za Jadroliniju, imamo toalet, a po novom bismo uveli i ugostiteljski sadržaj. Vidjet ćemo kakav će biti interes, pa ćemo razmišljati o daljnjim koracima, kaže nam pročelnik Tomislav Korona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...