KALI Polaznik Policijske akademije uhvatio lopova koji je u jednoj noći provalio u turističku zajednicu, brod, trgovinu…

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u noći s četvrtka na petak, odnosno 16./17. prosinca  u Kalima počinio više imovinskih kaznenih djela.

Naime, sumnjiči ga se da je provalio u službene prostorije turističke zajednice odakle je otuđio dva prijenosna računala, nakon čega je pokušao provaliti u prostorije poljoprivredne zadruge gdje je oštetio vrata te se udaljio bez da je išta otuđio. Potom je, sumnja se, u mjesnoj lučici provalio u brod 48-godišnjeg vlasnika odakle je otuđio opremu za navigaciju.

Nadalje ga se sumnjiči da je provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je otuđio više boca alkoholnog i bezalkoholnog pića, duhanskih proizvoda, proizvoda za osobnu higijenu i drugih artikala, dok su ga prilikom izlaska iz trgovine s otuđenim predmetima zatekla dvojica građana od kojih je jedan polaznik Policijske akademije te su ga spriječili u bijegu i zadržali do dolaska policije.

Osumnjičenik je uhićen te je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, nakon čega je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa te je u petak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Naknadnim saznanjima utvrđena je sumnja kako je zajedno s osumnjičenikom u počinjenju kaznenih djela sudjelovao i 29-godišnjak protiv kojeg se podnosi kaznena prijava zbog sumnje u teške krađe.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeni su svi otuđeni predmeti te su vraćeni vlasnicima.

Suradnja građana i policije jedan je od najvažnijih preduvjeta za stvaranje sigurnijeg društvenog okruženja. Policija zahvaljuje građanima na odvažnoj reakciji i sprečavanju dovršenja provale te polazniku Policijske akademije koji je ovim hrabrim i savjesnim činom dokazao predanost svom budućem policijskom poslu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...