Lukić: “Zbog Enija se sutra moramo poniziti. Igrači još nisu primili plaću, ne možemo riskirati neizglasavanje proračuna”

Samo dva dana prije sjednice Gradskog vijeća na kojoj treba biti izglasan proračun, Enio Meštrović najavljuje amandman kojim traži da dio novaca ide osjetljivim skupinama građana.

Potez je to koji je razljutio i ljevicu i desnicu. SDP-ov amandman sličnih namjera Meštrovićevi ljudi nisu željeli podržati, a HDZ mu je izašao u susret udovoljivši prohtjevima vezanima uz promjene u KK Zadru.

Vijećnik Mate Lukić kaže da će se sutra Klub vijećnika HDZ, HSP i SU morati poniziti zbog Enijeve političke nezrelosti.

Amandman je čisto populistički, sličan onom SDP-ovom. Protiv njega su bili, a sada, dan prije Vijeća, najavljuju rušenje proračuna ako ne pristanemo na njihove uvjete. Mislim da nas želi poniziti pred glasačkim tijelom i to mi se ne sviđa. SDP ih logično neće podržati, što znači da mi moramo zatomiti ego i zbog dobrobiti građana dići ruku i pristati na populističke igrice. Eniju su ispunjeni svi uvjeti vezani uz KK Zadar i ovaj inat je bio nepotreban, kaže Lukić koji se u načelu slaže s mišljenjem SDP-ovaca da Meštrović ovim potezom želi vratiti povjerenje onog dijela glasačkog tijela koje ga je izabralo kao oštriju oporbu HDZ-u.

Ovim potezom su pokazali i koliko su politički nezreli. SDP kojeg osobno ne preferiram je barem politički dosljedan. Ovoga puta moramo istrpjeti hirove, jer proračun je pre ozbiljna stavka da bismo riskirali egzistenciju onih koji iz njega primaju plaće, poput odgajateljica, ali i igrača za koje pouzdano znam da nisu dobili primanja za prošli mjesec. No, moja poruka je da se onaj tko sjedi na više stolica, jednom mora razbiti. Ne možeš udovoljiti i ljevici i desnici i nezavisnima, to ne ide tako, zaključuje Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...