Milanović kaže da će HDZ pokrasti Most za potpise, Erlić: “Nema razloga da se referendum ne održi, ali zanemarivanjem da pandemija postoji samo bježimo od problema”

Predsjednik Zoran Milanović svojom najnovijom izjavom da će vlast “vjerojatno probati pokrasti” Most koji je potvrdio kako je prikupio potpise za referendum o covid potvrdama, izazvao je podijeljene reakcije.

Nije se libio uprijeti prstom u HDZ.

Upitan je tko bi mogao pokrasti Most, odnosno učiniti sve da dio prikupljenih potpisa proglasi nevažećima.

“Vlast, tko drugi. Sumnjam na HDZ, oni su skloni takvim stvarima”, rekao je i na pitanje kako će to odirati, odgovorio: “Dok ih nitko ne gleda. Pa imaju posla s lopovima, hallo”.

Prvi čovjek države inače od početka javno podržava prvo referendumsko pitanje o izmjeni Ustava putem kojeg se traži da u pandemiji Sabor dvotrećinskom većinom odlučuje o ograničavanju prava i sloboda.

Ivan Matić, županijski vijećnik Mosta nezavisnih lista odgovara nam koliko je potpisa protiv covid potvrda prikupljeno u zadarskom kraju te pribojava li se krađe glasova o kojoj govori predsjednik.

Neću ništa prejudicirati i nekoga nazivati lopovima, iako HDZ-ovci imaju optužnicu za to. Velika je šansa da se otpiše dobar broj glasova, praksa je pokazala da se to tako radi. No, mi smo zadovoljni učinjenim, nismo još prebrojali sve glasove u Zadarskoj županiji, ali imamo ih oko 40 tisuća. S obzirom na loše vremenske uvjete, prvo kišu, pa veliku hladnoću, jako smo zadovoljni. Praktički smo tek zadnji tjedan uspjeli provoditi prikupljanje potpisa kako treba. Da smo imali 14 lijepih dana, vjerujem da bi brojka bila ogromna, kazuje Matić.

Šime Erlić, predsjednik GO HDZ-a kazuje kako treba vjerovati institucijama Republike Hrvatske, a o samoj inicijativi za pokretanjem referenduma kaže da je bila – nepotrebna!

Ukoliko su Mostovci zadovoljili sve zakonske uvjete, nema nikakvog razloga da se referendum ne održi. Na potezu je Ustavni sud. Pravna smo država, treba vjerovati institucijama države. Osobno smatram da potreba za pokretanjem inicijative nije opravdana. Država i Vlada moraju pronaći načine kako se boriti protiv pandemije i moraju donositi mjere protiv globalne prijetnje koja je odnijela toliko života. Zanemarivanje da pandemija postoji nećemo ništa postići. Samo zatvaramo oči pred problemom. Mislim da Mostovcima nije bilo u interesu iznaći neko bolje rješenje, već diskreditirati Vladu radi svojih političkih interesa, kaže nam Erlić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...