Na Adventu večeras pjeva Zoran Jelenković: “Proći ćemo cijelu moju karijeru, od najstarijih pjesama pa do nekih novijih”

Vječna „Stara zvona“, neponovljivi „Điran“ i „Cvit iz kamena“, himnički „Sveti Donat i Kalelarga“, ili predivna novija „Zbogom prva ljubavi“, samo su djelić repertoara zadarskog skladatelja, pjevača i glazbenika Zorana Jelenkovića. Njegov večerašnji koncert na adventskom trgu oko 19 sati, ponavljanje je svih adventskih klasika. Zapravo, najbolje je reći kako nema Adventa u Zadru, a da njegov neizostavan dio nije i Jelenković.

Omiljeni zadarski glazbeni autor pjevao je po kiši, suncu, u tihoj noći ili pod udarima bure i juga, odnosno kakvo god da je vrijeme bilo.

– Bilo je svakakvih trenutaka. Jednom sam nastupao po strahovitoj buri, bio je to, kako je netko napisao, najhladniji dan u godini – kaže Jelenković najavljujući ipak puno ugodnije večerašnje druženje na adventskom trgu. Neće biti kiše, vrijeme će biti više nego ugodno, pa nema bolje pozivnice za koncert zadarskog klasika.

– Zaredali su nam se kišoviti dani, pa su se malo pobrkali neki momenti na Adventu, ali na kraju će sve biti odrađeno. Nestrpljivo očekujem koncert, proći ćemo cijelu moju karijeru od najstarijih pjesama pa do nekih novijih, a ubacit ću i poznate pjesme naših zadarskih izvođača – dodaje Jelenković. Na kraju je Jelenković uputio poziv:

– Pozivam sve na koncert, bit će lijepo i zabavno. Idemo se veseliti – poručuje legenda zadarske glazbene scene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...