Popović priznaje da je pretjerao; Meštrović: “To je odgovornost Žilavca”, Burčul: “Uopće ne znam reference tog momka”

Ime 24-godišnjeg Duje Popovića koji je po odlasku Josipa Begonje, iako ne formalno, preuzeo dužnost glasnogovornika KK Zadra, jučer se u medijima proteglo kroz incident koji se dogodio ispred Gradske vijećnice kada je skupina prosvjednika došla podržati Marka Pupića Bakrača u njegovu protivljenju covid potvrdama u javim institucijama.

Popović se tada našao u fokusu zbivanja koje je bilo na rubu ekscesa, nakon što je fizički došao do zaštitara, vikao, a u jednom trenutku i povukao službenu osobu iz Mediteran securityja za jaknu.

Danas Popović putem Facebook profila objašnjava javnosti kako “nije i neće biti novi voditelj PR-a i marketinga u KK Zadar, niti glasnogovornik kluba”. Napominje kako nije stručan za poziciju PR-a i marketinga budući da ima završenu srednju pomorsku školu.

“Jedino što ja u ovom trenutku mogu biti u Klubu je administrator društvenih mreža”, napominje.

Osvrnuo se i na prosvjed.

“Što se tiče situacije u Gradskoj vijećnici odnosno ulazu u istu, da, napravio sam veliku glupost svojim postupkom. Da se razumijemo, osobno sam i dalje protivnik potvrda, ali to ne znači da ću sjediti kući i ništa ne poduzeti. I prije toga sam se testirao i dobivao potvrdu, kako bi mogao prisustvovati manifestacijama koje me zanimaju. Na trg odnosno u Gradsku vijećnicu sam došao da iskažem svoje nezadovoljstvo i mislim da na to imam potpuno pravo. Ipak, u tome sam pretjerao i ne bježim od toga, dakle napravio sam grešku i s njom moram živjeti i naučiti nešto iz nje”, napisao je.

Stav o statusu i potezu Duje Popovića zatražili smo od novoizabranih članova Nadzornog odbora kluba koji će tijekom ovog mjeseca i službeno preuzeti dužnost.

Jedan od njih je gradski vijećnik HDZ-a Damir Dado Burčul koji je dugi niz godina proveo u sportu, radivši kao fizioterapeut.

Duju Popovića uopće ne poznajem, niti znam koje su njegove reference, nemam nikakav komentar oko događanja ispred Gradske vijećnice, kratko je kazao.

Vijećnik Enio Meštrović kazuje kako će se ovim i sličnim pitanjima moći pozabaviti uskoro.

21. prosinca imamo skupštinu kluba na kojoj ćemo biti potvrđeni u Nadzorni odbor. Tek onda, uvidom u ugovore i način rada, možemo djelovati. Odluka Žilavca je da zaposli Popovića, tako da je na njemu odgovornost, kaže nam Meštrović.

Spominje zapošljavanje, iako direktor Željko Žilavec jučer izjavljuje kako Popović nije zaposlen na mjesto glasnogovornika, već samo “pomaže” klubu.

Da, ne znam ni ja sam o čemu se radi. Baš iz tog razloga smo i ušli u Nadzorni odbor bez ikakve financijske naknade. Nije da nemamo drugih obaveza i da nam je to sada potrebno, ali je jedini način da uđemo u ugovore i shvatimo na koji se način posluje unutar kluba, zaključuje Meštrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...