Puntamičani danas gostuju kod Cibone, Kuliš: “Pozornost trebamo obratiti na više segmenata Cibonine igre i to je jedan od izazova nedjeljnog okršaja”

Posljednja ligaška utakmica ovogodišnjeg programa HT Premijer lige pred košarkaše Sonik Puntamike stavlja jedno od najtežih mogućih iskušenja – gostovanje kod Cibone. Prošlotjedni trijumf protiv Alkara Zadranima je dao prijeko potrebnu injekciju samopouzdanja pred nastavak drugog kruga hrvatskog prvenstva u kojem ih očekuje nešto veći broj utakmica na domaćem parketu, no prije toga valja odraditi teško gostovanje u Savskoj. U prvom međusobnom okršaju igranom početkom listopada u Jazinama, Puntamičani su bili nadomak iznenađenja te se nadaju da će i u Zagrebu pružiti što je moguće kvalitetniji otpor favoriziranom suparniku.

– Osnovni preduvjet za biti konkurentan u dvoboju protiv ovakvog protivnika jest vjera da sport nudi razne rasplete. Svaka utakmica ima svoje pozitivne i negativne intervale te je vrlo bitno da kroz čitav tijek susreta ne odustajemo od svog sustava, već da precizno i dosljedno izvršavamo zadani plan. Pozornost trebamo obratiti na više segmenata Cibonine igre i to je jedan od izazova nedjeljnog okršaja, jer od nas posljedično traži veću razinu koncentracije i požrtvovnosti koje ćemo trebati prezentirati na parketu. Kroz dosadašnji dio sezone smo nebrojeno puta pokazali potrebnu razinu karaktera za takvo nešto, te vjerujem da će nas to i ovu utakmicu držati u igri – kazao je trener zadarskog sastava Stipe Kuliš.

Radni tjedan bez ligaških izazova dobro je došao „Soniksima“ da „uhvate dah“ nakon napornog programa u kojem su u samo sedam dana odigrali tri utakmice, te im je omogućio da se što je moguće bolje pripreme za nastavak sezone.

– Prikazana igra i pobjeda protiv Alkara su definitivno unijeli dobro raspoloženje u svlačionicu te su podigli razinu samopouzdanja koje je uvijek potrebno i dobrodošlo. Na tom valu smo iskoristili proteklih nekoliko dana tijekom kojih smo pokušali napraviti korekciju nekih stvari koje smo na neadekvatan način odradili protekli vikend te smo počeli brusiti taktičke ideje koje će nam trebati za nadolazećeg protivnika – dodao je Kuliš.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati u Draženovom domu, uz izravan prijenos na HKS TV-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...