Puntamičani poraženi na domaćem parketu od Vrijednosnica u posljednjem susretu 12. kola HT Premijer lige

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na domaćem parketu od Vrijednosnica Osijek u posljednjem susretu 12. kola HT Premijer lige rezultatom 69:87. Nakon izjednačenog prvog poluvremena u nastavku je presudila izvrsna šuterska večer gostiju koju su pogodili 12 trica iz 19 pokušaja i na koncu stigli do druge gostujuće pobjede u sezoni.

Nakon početnog ispitivanja snaga, susret se zahuktao dvama uzastopnim dalekometnim ubačajima Ivana Vučića, ali ekspresno mu je odgovorio Šime Lisica, da bi raspoloženi Anyiarbany Makoi s četiri vezana poena doveo „Brokere“ do plus četiri (15:19) na isteku prve četvrtine. U dosta brzoj i fluidnoj igri gosti su lako dolazili do otvorenih pozicija za šut pa je semafor nedugo potom pokazivao i 22:29 za slavonski sastav, što je domaćeg trenera Stipu Kuliša natjeralo na kratki razgovor sa svojim igračima. Nakon povratka na parket uslijedilo je šest minuta izvrsne igre Puntamičana, pretočenih u seriju 14:0, no sama završnica druge dionice pripala je gostima koji su na krilima Vita Porobića vratili stvari na početka, pa se na veliki odmor otišlo s poravnatih 36:36.

Zadrani su bolje otvorili nastavak, ali nije trebalo dugo čekati da se zagrije slavonski šuterski stroj. Lisica je svojom četvrtom tricom nagovijestio da boravak u svlačionici nije pošemerio koordinate gostujućoj artiljeriji, a kada su mu se priključili Porobić i Marko Bošnjak postalo je jasno da domaćine ne očekuje nimalo lagan zadatak. Tri trice u manje od dvije minute mladog Bošnjaka odvele su Vrijednosnice na dvoznamenkastu prednost (43:54), a kada su se jednom odvojili „Brokeri“ se više nisu osvrtali. Puntamičanima je nedostajalo okomitosti i prodornosti, a u kruženju lopte po perimetru počeli su sve više i više griješiti pa se u posljednju dionicu ušlo s okruglih plus deset osječkog sastava (49:59). Domaća nada u preokret živjela je još nekoliko minuta, no dobra rola Đorđa Topolovića usmjerila je utakmicu u mirne vode, a bodove ka gradu na Dravi.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Šime Lisica s 23 poena i Vito Porobić s 21 košem, dok je strijelce Sonika predvodio Ivan Vučić s 14 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...