TZ Zadarske županije objavila javne pozive za dodjelu potpora u 2022. godini, Kadija: “Želimo poticati razvoj dodatne turističke ponude”

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim Internet stranicama objavila javne pozive za dodjelu potpora u 2022. godini.

Predmet Javnih poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije događanjima, programima agencija koje nude aranžmane posebnih interesa, kao i projektima koji omogućuju i obogaćuju ponudu posebnih interesa. Cilj potpora je jačanje ponude i motiva dolazaka, kao i podizanje vidljivosti regionalnog brenda, te su upućeni subjektima javnog i privatnog sektora, a obuhvaća 3 različita modela.

-POTPORE DOGAĐANJIMA
-POTPORE PROGRAMIMA DESTINACIJSKIH MENADŽMENT KOMPANIJA (DMK)
-POTPORE RAZVOJNIM PROGRAMIMA/PROJEKTIMA NEPOSREDNO POVEZANIH S TURISTIČKIM PROIZVODOM

Prvi je model namijenjen za događanja koja se odvijaju na teritoriju Zadarske županije, a predstavljaju motiv dolazaka turista na destinaciju, stvaraju dodatnu ponudu, osobito u pred i posezoni, te imaju snažan promidžbeni efekt zbog posebnosti i/ili unikatnosti.

Drugi je model namijenjen programima razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda posebnih interesa. Osnovna je ideja pružanje podrške turističkim agencijama koje su specijalisti za destinaciju, odnosno nude paket-aranžmane isključivo u Zadarskoj županiji s naglašenim doživljajnim aspektom.

U trećem modelu nastoji se dati podrška još jačem razvoju turizma posebnih interesa čime se ostvaruje ravnomjeran razvoj turizma Zadarske županije, razvoj cjelogodišnjeg turizma te jačanje brenda destinacije. Potpore mogu ostvariti subjekti za edukaciju djelatnika u svrhu specijalizacije kao i nabavku opreme i uređenja u svrhu razvoja ponude turističkih proizvoda posebnih interesa.

Povodom objave poziva Mihaela Kadija izjavljuje:

Turistička zajednica Zadarske županije potporama tradicionalno želi poticati razvoj dodatne turističke ponude i to posebnih interesa, koja će prvenstveno motivirati dolaske turista, a posebice u razdobljima manje turističke potražnje, te uz to probuditi tržišta posebnih interesa i ciljne skupine gdje još nismo dovoljno prepoznatljivi. Također, Turistička zajednica Zadarske županije i nadalje nastavlja poticati aktivnosti koje za cilj imaju stvaranje doživljaja ali i ravnomjeran razvoj turizma na području cijele županije.

Predmetni javni poziv objavljen je na web stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok se obrazac za prijavu nalazi na linku: www.zadar.hr/hr/o-nama/prijavaprojekta. Krajnji rok za podnošenje svih prijava je 14. siječnja 2022. godine.

Konačnu odluku o visini potpora donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će također biti objavljeni na Internet stranicama www.zadar.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...