U crkve će se tijekom božićnih blagdana moći ući bez COVID potvrde

U crkve će se definitivno moći ulaziti bez COVID potvrda, kako prije tako i tijekom i poslije božićnih blagdana. Nakon što su biskupi podržali uporabu COVID potvrda u skladu s mjerama kriznog stožera na susretu s premijerom Andrejom Plenkovićem, proširio se glas kako su tom podrškom izbjegli uvođenje COVID potvrda u crkve.

Nije bilo uopće razgovora o uvođenju COVID potvrda u crkve na susretu Stalnoga vijeća HBK s premijerom i predstavnicima Vlade.

Nitko ništa nije uvjetovao i neće biti uvođenja COVID potvrda ni u došašću, ni za Božić, ni poslije – komentirali su izvori Večernjeg lista u crkvenom vrhu dodajući kako ostaju na snazi sve epidemiološke mjere koje otprije vrijede za vjerska okupljanja, a to za dolazak u crkvu znači održavanje razmaka od dva metra, nošenje maske, dezinficiranje ruku, bez blagoslovljene vode na ulazu u crkvu te pričest na ruku umjesto na jezik.

Kod nas su i te mjere liberalnije, kao i mnoge druge, nego što su u našem okruženju. U susjednoj Sloveniji ne može se u crkvu bez COVID potvrde, kao ni u Vatikan, kaže sugovornik Večernjaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...