Ugostiteljski objekti za Badnjak i Staru godinu mogu raditi do 2 ujutro

O situaciji s koronavirusom na sjednici Vlade govorili su ministar zdravstva Vili Beroš i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da udio novozaraženih u testiranima je 34,11 posto u posljednja 24 sata.

“Uslijed manje broja zaraženih pada i broj hospitaliziranih, ali i dalje je puno pacijenata na intenzivnoj njezi. Dosad je u bolnicama obrađeno više od 45.000 pacijenata od tzv. post-covid stanja”, rekao je Beroš.

 

Više od 80 posto hospitaliziranih nije cijepljeno

“U ponedjeljak su zaprimljene prve doze lijeka protiv covida. Namijenjen je liječenju lakših oblika bolesti, primijenjivat će se u dnevnim bolnicama. EMA je donijela preporuku o odobrenju proteinskog cjepiva Novavax, a Vlada je naručila 180.000 doza, koje očekujemo u siječnju”, rekao je Beroš.

“Više od 80% hospitaliziranih nije cijepljeno, vidi se pomak prema mlađim dobnim skupinama. Kod nas je trenutno mirna epidemiološka situacija, ali to nije dozvola za nekontrolirana blagdanska okupljanja. Obzirom na širenje omikrona, snažno preporučamo cijepljenje trećom dozom”, rekao je Beroš.

 

Božinović: Ugostiteljski objekti za Badnjak i Staru godinu mogu raditi do 2 ujutro

Božinović je govorio o mjerama za blagdane.

“Iznimno na dane 24. i 31. prosinca dopušta se nešto dulje trajanje manifestacije i radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 2 ujutro umjesto do ponoći. To što će te manifestacije trajati dulje ne znači da se ne treba pridržavati svih mjera”, rekao je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...