Usuglašen sadržaj amandmana, Radeta: “Ovo je HDZ-ov proračun, ništa ne može promijeniti tu činjenicu”

Današnji sastanak u Gradu Zadru na kojem su se vodili pregovori oko proračuna, prije samog kraja napustio je vijećnik Daniel Radeta.

Iako većina SDP-ovih amandmana u startu nije naišla na odobravanje, to nije razlog njegovu potezu, objašnjava nam.

Danas sam sudjelovao i na trećem sastanku s gradonačelnikom, pročelnikom za financije i predsjednicima ostalih Klubova na temu proračuna. Rekao sam kako ćemo sve dobre amandmane podržati, bez obzira s koje strane dolazili i kako ćemo u slučaju da se naši amandmani preklapaju iste i povući. Nakon toga sam napustio vijećnicu jer smatram kako je sastanak izgubio svaki smisao onog trenutka kad su razgovori krenuli u smjeru izjednačavanja programskih načela i političkih smjernica. Mi ne smijemo biti ti koji će, zbog ovog trenutka i na ovaj način, ugušiti demokraciju i višestranačje te izjednačiti odgovornost politika koje su se vodile posljednjih 30 godina u Gradu Zadru. Isto tako, neka nitko ne očekuje kako će zadarski SDP biti reformator HDZ-a po pitanju kadrova i rješavanju financijskih problema. I dalje ćemo inzistirati na odgovorima za sve ono što smatramo da nije bilo normalno, moralno i odgovorno. Alternativa, izbor, kritičko mišljenje, pa i neslaganje je nešto što u ovako uređenom društvu, kao što je naše, mora postojati. Uostalom, ljudi zbog toga izlaze na izbore i biraju. Mi od naših programskih smjernica i ideala, kao što su socijaldemokracija, razvoj civilnog društva i poboljšanja obrazovnog sustava nećemo odustati, niti ih planiramo izdati za kratkoročni ili pojedinačni interes, odgovara.

U načelu je zadovoljan činjenicom da je na današnjem sastanku usuglašen sadržaj amandmana. Sve one dobre će podržati, bez obzira s koje strane dolazili. Ego ih neće omesti da dignu ruku za kvalitetne ideje i ciljeve koji su u interesu javnosti.

Ipak, tvrdi, ništa ne može demantirati činjenicu kako je ovdje riječ o HDZ-ovu proračunu.

Osobno smatram da niti jedna ideja, načelo ili smjernica ne može promijeniti činjenicu kako se ovdje radi o HDZ-ovom proračunu, koji se po ničemu ne razlikuje od prošlogodišnjih, a kojeg mi, ostali klubovi vijećnika, možemo mijenjati samo amandmanima. Iz tog razloga, fokus zadržavamo na amandmanima, a ne obećanjima i budućim političkim potezima bilo koje od političkih opcija unutar Gradskog vijeća. Ništa nije počelo, niti završilo ovim proračunom, a tijek same sjednice i rasprave odlučivat će o tom hoće li ideje i prijedlozi imati našu podršku ili neće, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...