VIDEO Nema žive duše na Adventu, ugostitelj: “U konobama na crno može biti koncerata s tisuću ljudi, ali korona obitava kod nas”

Nakon što je odbijena molba ugostitelja koji posluju u adventskim kućicama za ukidanjem covid potvrda i micanjem ograde, u inbox Antene Zadar stiže video zapis beživotne atmosfere na Trgu Petra Zoranića.

Stolovi i stolice su prazni, nema muvinga oko kućica, kamoli veselja koje povezujemo s najljepšim i najčarobnijim razdobljem godine.

“Evo sto su nam gradska gospoda napravili, da na koncertu nema 100 ljudi, dok se u lokalima i konobama koje rade na crno održavaju koncerti s 1000 i više ljudi. Tamo korone u zatvorenom prostoru nema, a na otvorenom se zatvaramo jer tu korona obitava. Naše čelnike nije briga što obrtnici ne mogu zaraditi za plaće djelatnicima, a kamoli da bi uspjeli povratiti uložena sredstva”, piše nezadovoljan ugostitelj.

Sjetimo, 24 ugostitelja predala su peticiju u kojoj traže hitnu promjenu mjera radi ekonomske dobiti, nakon čega je održan sastanak predstavnika Tržnice Zadar i Grada Zadra. Zakupci kućica obaviješteni su kako se ne može udovoljiti njihovim zahtjevima te kako na snazi ostaju covid potvrde kao uvjet za ulazak na Advent.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...