Za 24 novorođene bebe u ovoj godini Općina Preko isplatila 382.500 kuna

Za 24 bebe rođene u 2021. godini Općina Preko potpisala je ugovore o porodiljnim naknadama vrijedne 382.500 kuna.

Prvih 13 ugovora potpisano je 2. srpnja, a za 11 djece rođene u drugoj polovici ove godine potpisivanje ugovora upriličeno je danas u vijećnici Općine Preko.

Među 11 novih ugovora sedam ih je za prvo dijete, a četiri za drugo, a ukupno je potpisano 11 ugovora za prvo dijete, osam za drugo, četiri za treće, a jedna obitelj dobila je četvrto dijete.

Od novih 11 ugovora, četiri se odnose na Preko, troje djece rođeno je u Lukoranu, a po dvoje u Poljani i Sutomišćici. Ukupno ove godine, Preko je bogatije za sedmero novih stanovnika, u Poljani i Sutomišćici rođeno je desetero djece, u Lukoranu četvero i u Ugljanu troje.

Porodiljne naknade uvedene su u prošlom sazivu Općinskog vijeća i u četiri godine rođeno je 116 djece i isplaćeno oko 1,100.000 kuna, što je, kako je naglasio općinski načelnik Jure Brižić, iznos kojim su svi zadovoljni jer to znači da mlade obitelji ostaju na otoku, što je jamstvo za svijetlu budućnost, pišu Naši školji.

Napomenuo je i kako s prorodiljnim naknadama ne prestaje briga za djecu i mlade, jer se iz općinskog proračuna sufinanciraju i nabava radnih bilježnica za učenike te studentske stipendije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...