Bono Bošnjak: “Sa svima u Zadru imam odlične odnose, također i HBS”

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak (59) zadovoljan je radom zadarskih boksačkih klubova kojih u našem gradu ima zavidan broj, međutim dosta ih nema adekvatne uvjete za kvalitetan rad, ali i pored toga ostvaruju zapažene rezultate.

 

Gospodine Bošnjak, kako HBS surađuje s boksačkim klubovima iz Zadra?

– Zadovoljan sam suradnjom, sve bolje i bolje surađujemo, nadamo se da ćemo u skorašnjem razdoblju osnovati zadarski boksački savez, gdje bi se suradnja popravila u svakom obliku, najvažnije je da zadarski klubovi kvalitetno surađuju između sebe, da mogu sparirati, da se spremaju za državna prvenstva, domaću ligu, svjetska i europska prvenstva, s obzirom da iz Zadra također ima dobrih i kvalitetnih boksača koji mogu nastupiti za hrvatsku reprezentaciju.

Postoje li možda neki problemi na relaciji HBS – Zadar?

– Osobno nemam s nikim problema, sa svima sam u Zadru dobar, ja nemam ni sa kime loše odnose i normalno razgovaram sa svima u Zadru, isto tako i HBS sa svima u Zadru ima odlične odnose!

Ima li što novog oko izgradnje nove boksačke dvorane u Zadru?

– Kao što vjerojatno znate, HBS je potpisao ugovor sa ŠC Višnjik, gdje ćemo napraviti jedan boksački kamp, gdje bi svi boksači i klubovi iz Zadra imali svoj termin u toj novoj dvorani koja bi se gradila. Osim toga, planiramo puno toga i što se tiče samih mečeva i priprema drugih reprezentacija. Drugim riječima, kad nekoj stranoj reprezentaciji omogućiš treniranje u Zagrebu, njima je drago, ali istovremeno kad im spomeneš Zadar i da će se pripremati na moru, tim stranim reprezentacijama odmah je gušt, i privlačniji im je Zadar nego Zagreb.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...