Božinović o uhićenjima: “Policija je postupala u skladu sa zakonom. Dok sam ministar, nema političkih naloga”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu vezano uz kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom i 49-godišnjakom koji su, kako je objavila policija, ispod članka na zadarskom portalu o najavi posjeta predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Maslenici, “objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja”.

Jedan od uhićenih je Mladen Ćustić, koji je na objavu o premijeru komentirao: “Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik.”

“Više puta je PU Zadarska o tome govorila, policija je postupala u skladu sa zakonom. Proveli su istraživanje na temelju objava i nekih drugih saznanja i podnijeli optužni prijedlog sudu. Ono što je bitno je da je policija postupala u skladu za zakonom i ne prima nikakve naloge. Dok sam ja ministar, neće dobivati političke naloge”, kazao je Božinović.

“Postupa se uvijek kad policija utvrdi da ima dovoljno indicija i dokaza s kojima može pred sud”, kazao je.

“O svim elementima prijave će odlučiti nadležni sud. Ovo je pravna država, nikome se neće dogoditi ništa ukoliko za to ne postoje valjani dokazi”, kazao je Božinović.

Na pitanje može li se ljude uhiti zbog komentara na društvenim mrežama, Božinović je kazao da ljudi nisu uhićeni već privedeni na kriminalističko istraživanje.

“O svemu će odlučiti sud i nema nikakvog razloga da se podižu tenzije jer policija radi svoj posao u skladu sa Zakonom. Proveli su istraživanje i obratili su se sudu”, kazao je Božinović.

“Andrej Plenković niti bilo tko nije involviran kako će policija postupati. Ona postupa u skladu s onim što prikupi u istraživanju, dokaznom postupku, a sud donosi odluku”, kazao je Božinović.

“Nije policija ta koja donosi odluke, presuđuje i određuje kazne. O tome će se očitovati sud”, kazao je Božinović, donosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...