Dočekao Novu godinu iza rešetaka; Zadranin (34) vozio pijan i bez tehničkog pregleda

Na prometnicama na području Policijske uprave zadarske policija je i tijekom ovog vikenda pojačano nadzirala promet te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno sankcionirala ukupno 60 vozača.

Najveći broj vozača, njih 15 je prekršajno sankcionirano zbog prekoračenja brzine, 9 zbog korištenja mobitela u vožnji, 3 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te još 29 vozač zbog različitih prometnih prekršaja.

U vožnji pod utjecajem alkohola, zatečena su 4 vozača, od ukupno 167 alkotestiranih vozača.

Iz prometa je isključeno 5 vozača i 1 vozilo. U tom  vremenu se dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

U petak, 31. prosinca 2021. godine, nakon što je policija zaprimila saznanja kako u Zadru u Ulici Put vrela vozač osobnog vozila Opel zadarskih registarskih oznaka, svojom vožnjom ugrožava sigurnost drugih sudionika u prometu, policijski službenici su odmah potom, u 12.10 sati u istoj ulici zaustavili 34-godišnjeg vozača.

Prilikom alkotestiranja utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg, te u prometu sudjeluje s vozilom za koje je u siječnju 2021. godine istekao rok važenja prometne dozvole te nema valjanu policu obveznog osiguranja.

Vozač je doveden u službene prostorije te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u subotu je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...