Dvojica 24-godišnjaka i maloljetnik pucali iz vatrenog oružja u Polači, policija im oduzela arsenal oružja

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanja nad tri muške osobe zbog kaznenih djela iz domene opće sigurnosti te nedozvoljenog držanja oružja.

Tako se, dva 24-godišnjaka te jednog maloljetnika sumnjiči da su 12. siječnja oko 22.30 sati na području Polače pucanjem iz vatrenog oružja izazvali opasnost za život ili tijelo drugih osoba, a kojom prilikom je oštećen prozor u prizemlju jedne obiteljske kuće u Tinju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika, gdje je kod 24-godišnjaka na širem benkovačkom području pronađena jedna puška M-48, 102 komada streljiva za automatsku pušku te 380 komada drugog raznog streljiva, 3 patrone za lovačku pušku, 1 ručna bomba kao i 2 inicirajuće kapisle.

Nadalje, tijekom pretrage na širem zadarskom području, od maloljetne osobe je oduzeta 1 automatska puška i 15 komada streljiva.

Oružje im je oduzeto, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv 24-godišnjaka i maloljetne osobe podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru te je 24-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Dok se protiv drugog 24-godišnjaka podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...