EKSKLUZIVNO Tomislav Horvat, osnivač stranice KK Zadar Unofficial: “Imam ja previše informacija o stanju unutar KK Zadar, u klubu ništa ne plaćaju!”

Razgovarali smo s Tomislavom Horvatom, 39- godišnjim osnivačem Facebook stranice KK Zadar Unofficial, navijačem i dobrim poznavateljem prilika u samom klubu. Momak je to, koji je prvi put na utakmicu KK Zadar došao u dvoranu Jazine 1997. godine, od tada redovito dolazi na susrete omiljenog mu kluba.

 

Tomislave, dosta toga znaš, krenimo redom?

– Dakle ovako, počet ću sa stanjem između KK Zadar i tehničkog sponzora talijanskog Macrona, tu postoji dug od preko 120 tisuća kuna, zato je obustavljena isporuka proizvoda prema fan shopu koji je prazan. Možemo samo zamisliti u kakvom je financijskom stanju KK Zadar, ako mu je od početka sezone problem uložiti 100 tisuća kuna da bi fan shop profunkcionirao. Tu moram istaknuti kako kadeti kluba igraju svoje službene utakmice pod okriljem HKS-a, u dresovima od starog tehničkog sponzora Visual sport. To osim što je neozbiljno, ujedno je i utuživo od strane Macrona, jer se ne može istovremeno imati dva tehnička sponzora!

 

KK Zadar još nema novog sportskog direktora, Tomislav Horvat  bez dlake na jeziku daje svoje mišljenje o tome.

– Tu se radi o prebacivanju loptica između direktora kluba Željka Žilavca i članova novog Nadzornog odbora, ali po meni, stvar je vrlo jasna. Naime, prema Statutu KK Zadar, direktoru Žilavcu nitko ne brani da raspiše natječaj niti za sportskog direktora, kao i za voditelja marketinga, odnosno glasnogovornika kluba. Žilavca treba pitati zašto to nije uradio, on ima sve ovlasti oko toga.

Zašto po tvom mišljenju to Žilavec ne želi napraviti?

– Mislim da mu ovi koji su došli iz političkih krugova u novi NO to brane! Ne znam točno tko, ali prema mojim nekakvim indicijama, pritisak je od strane nekoga koji je u NO došao iz politike, a ima ih trojica! Još ću kazati kako NO na kraju svega mora samo potvrditi novog sportskog direktora, a ne smije sudjelovati u samom izboru. Tu ću podcrtati i reći kako Žilavec ima potpunu autonomiju birati i staviti natječaj kako za novog sportskog direktora, tako i za glasnogovornika kluba. Istina je kako i NO i Žilavec jednostavno ne poznaju Statut KK Zadar, zato se i događa ovaj ping-pong prebacivanja loptice.

Spominje se kako na kraju niti neće biti natječaj za sportskog direktora, već javni poziv?

– Ma to su oni promijenili jer su shvatili kao je to nemoguće, drugim riječima, NO je shvatio svoju glupost! To je ideja Enia Meštrovića, upravo je Enio htio da se radi natječaj, sad je to promijenjeno u javni poziv, jer su došli do zaključka da je raspisivanje natječaja neprovedivo, pa nitko im se niti ne bi javio na natječaj, to ja znam! Što se tiče javnog poziva ja ne znam kako će to izgledati, to je onda volonterski, a to je nemoguće, jer novi sportski direktor mora biti profesionalac u klubu.

Glasnogovornik, ujedno voditelj marketinga nije izabran od 10. prosinca od kad je otišao Josip Begonja?

– Tu Žilavec ne treba ni dobiti blagoslov NO, novog glasnogovornika Žilavec može imenovati i sam, kao što može i sam objaviti i natječaj za to radno mjesto! Žilavec to nije učinio već gotovo dva mjeseca, zašto, ja to stvarno ne znam, za potvrditi novog glasnogovornika i voditelja marketinga, Žilavec može sve, tu mu ne treba nitko! Neozbiljno je od kluba, da vrti nekoliko različitih osoba već gotovo dva mjeseca, da vode press konferencije nakon utakmice.

Tomislave, imaš informacije i o dugovanjima KK Zadar?

– Počet ću o dugu iz prošle sezone, on iznosi oko dva milijuna kuna, također do ljeta ove godine mora se realizirati i predstečajna nagodba, tu se radi o iznosu od 4 milijuna i 800 tisuća kuna koji se po zakonu RH mora isplatiti. Stvara se i novi dug, već se uostalom i stvara, provjereno znam kako će dug kluba za ovu sezonu 2021/22 iznositi još dodatnih tri milijuna kuna, dakle, ja to iz mojih izvora pouzdano znam! Pa oni u KK Zadar ništa ne plaćaju, osim što isplaćuju plaće igračima, dug će zato i biti na kraju ove sezone veći nego što je bio u prošloj. Imam vam ja, nažalost, previše informacija o stanju u KK Zadar! U KK Zadar ne izvršavaju obveze niti prema savezima , dobavljačima, prema svemu živom… Istaknut ću, kako klub dobiva tri milijuna iz rebalansa, te još pet milijuna redovnih novaca, plus novci od sponzora, a sve je to skupa  dovoljno da se jedva pokriju plaće igračima i radnoj zajednici KK Zadar.

Spomenuo si predstečajnu nagodbu?

– To me najviše boli, predstečajna nagodba se uopće ne plaća, ili se plaća tek kada određeni vjerovnici ovrše KK Zadar! Vremena nema puno, rok za isplatu predstečajne nagodbe je lipanj ove godine.

Što je sa sponzorima, i tu imaš neke podatke?

– U klub su još prije došli neki mali sponzori, ali postoje ozbiljne indicije kako će na kraju ove sezone otići još jedan veliki sponzor! Pa koji će to ozbiljan sponzor doći u KK Zadar u kojem ne radi fan shop i koji već gotovo dva mjeseca nema voditelja marketinga.

Upoznati si i s time i tko je najplaćeniji igrač KK Zadar?

– To su stvari koji KK Zadar vrlo vješto skriva, nisu to male plaće, iznos plaća igrača zna samo Žilavec i članovi NO. Točan iznos plaća ne znam, ali znam koji je igrač najskuplji, radi se o kapetanu Dominiku Mavri! Odmah ispod njega su Justin Carter i Trevor Thompson.

Što te još smeta u KK Zadar?

– Smeta me to što je klub ukinuo brza testiranja za Covid-19, koja su bila organizirana ispred dvorane Krešimir Ćosić, nego se navijači moraju ići testirati na Borik ili na kolodvor, ako se moglo prije testirati ispred dvorane, ne znam što se u međuvremenu promijenilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...