Iza rešetaka 47-godišnji diler; Kokain i više od 15 tisuća kuna skrivao u torbici i automobilu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 1. siječnja 2022., u službi dežurstva, ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak 30. prosinca 2021., u jednom mjestu pored Zadra, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, radi daljnje preprodaje i stjecanja materijalne koristi, u svom vozilu držao 79 PVC vrećica sa sadržajem droge kokain (ukupna težina: 50 grama).

Osnovano se sumnja da je u svojoj torbici držao 64 grama droge kokain raspoređene u tri PVC vrećice, a ta se droga nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, kao i 15.200,00 kuna za koji se osnovano sumnja da potječe od prodaje droge.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

 
dilerkokain