KOD VESLAČKOG Pješak prelazi zebru, vozač uopće nije prikočio: “To nije situacija, to je način na koji se odvija promet u Zadru”

U ponedjeljak, 24. siječnja oko 9.40 pješak koji je prelazio zebru na raskrižju kod Veslačkog umalo je nastradao zbog nesmotrenosti vozača.

Pokazuje to snimka nadzorne kamere koja je objavljena na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode.

Muškarac s psom prelazi pješački prijelaz, automobil koji se kreće u smjeru Poluotoka niti u jednom trenutku ne usporava vožnju.

Pješak za dlaku izbjegava nalet automobila. Na sreću, uočio je kako vozač nema namjere stati te je pojurio prema kolniku.

“To nije situacija, to je način na koji se odvija promet u Zadru”, jedan je od komentara ispod objavljenog video zapisa.

Čitateljica se osvrće na promijenjena prometna pravila.

“Kamera s veslačkog na tiz. Nedavno su prominili prometne znakove, ne smi se livo, ne smi se gori, samo desno. Neki još uvik voze po starom, ne jebu znakove, i još se ljute. Tu je jebeno prolaziti i vozačima i pješacima. Inače, ritko ko staje na zebri pješaku”, piše.

Treći komentator drži da je tehnologija glavni krivac za smanjenu pozornost vozača u prometu.

“Kad više od pola vozača tipka i gleda u mobitel dok vozi. Malo i je ovakvih situacija ako uzmemo to u obzir”, napisao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...