Na računima imamo 2,2 posto više novca nego u prošlom kvartalu

Na kraju trećeg tromjesečja 2021. ukupna financijska imovina kućanstava iznosila je 576 milijardi kuna ili 2.2 posto više nego na kraju prethodnog tromjesečja, izvijestili su iz Hrvatske narodne banke.

Kako je navedeno u novom Statističkom priopćenju o statistici financijskih računa za treće tromjesečje prošle godine, financijske obveze kućanstava iznosile su 156 milijardi kuna, što je za 1.2 posto više u odnosu na kraj prethodnog tromjesečja.

Iz središnje banke su izvijestili i da je na kraju trećeg tromjesečja 2021. financijska imovina hrvatskoga gospodarstva iznosila 2.718 milijardi kuna, što je povećanje za 89.1 milijardu kuna u tom tromjesečju, a za 211.9 milijardi kuna u razdoblju od godine dana.

Sjetimo, prema zadnje dostupnim podacima za županije, u kolovozu je svaki Zadranin ‘na banci’ u prosjeku imao 63.411 kuna.

Bogatiji smo bili od susjednih dalmatinskih županija. Splita, gdje je prosječna štednja kućanstva dosezala 62.466 kuna, ali i Šibenika čiji su depoziti “per capita” iznosili 55.782 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...