Nakon tri tjedna pauze Puntamičani se vraćaju na teren, ugošćuju Adria Oil Škrljevo

Nešto više od tri tjedna prošla su od posljednje utakmice Sonik Puntamike u hrvatskom prvenstvu. Pandemija koronavirusa u međuvremenu je dovela do brojnih odgoda, pa su Puntamičani, umjesto planirana četiri, do sada odigrali samo jedan dvoboj tijekom siječnja. No, stanka je konačno završila te će igrači Stipe Kuliša sutra na domaćem parketu tražiti nove bodove u borbi za povratak u sredinu ljestvice. Suparnik će im biti Adria Oil Škrljevo trenera Damira Rajkovića, koje se trenutno nalazi na šestom mjestu na tablici s osam pobjeda iz 15 odigranih susreta. Duga pauza koja je trajala točno 23 dana iskorištena je za rad na taktici i fizičkoj spremi igrača, no nedostatak natjecateljskih utakmica može biti i dvosjekli mač, znajući da su Zadrani posljednji put na parket u natjecateljskoj utakmici istrčali već davnoga 5. siječnja.

– Na pauzu ne trebamo gledati samo iz negativnog kuta. Nedvojbeno je specifično usred natjecateljskog razdoblja biti 23 dana bez utakmice, ali minula stanka može izazvati dodatnu glad i želju kod igrača koji znaju za što smo trenirali i za što se pripremali. Nadam se da će situacija otići u tom smjeru i da će kod nas probuditi veću razinu želje, strasti i htijenja kada se vratimo na parket – kazao je Stipe Kuliš.

Škrljevo u Jazine dolazi nakon pobjede protiv Gorice za vikend, s Puntamičanima poznatim licem. Prošlosezonski igrač Sonika Daniel Zovko prije nekoliko mjeseci priključio se momčadi s Kvarnera kao jedna od zamjena za Taylora Adwaya koji je zbog obiteljskih razloga napustio klub. Uz njega, posebnu pozornost valja obratiti na kapetana Josipa Barnjaka i Zadranina Tonija Jelenkovića koji drže sve konce igre bakarske momčadi.

– Škrljevo gaji sustav igre koji Barnjaku i Jelenkoviću daje puno slobode u kreaciji, što kroz „pick and roll“ igru, što kroz čistu izolaciju s perimetra i igru jedan na jedan. Na to ćemo trebati obratiti posebnu pozornost te ćemo morati pronaći način da im limitiramo moć kreacije koju nedvojbeno posjeduju, a uz to ne smijemo zanemariti ni činjenicu da im igrači na visokim pozicijama imaju dobar šut s perimetra – istaknuo je Kuliš.

Dobra je vijest da bi se u sastav nakon duže pauze trebao vratiti Luka Tomas, kao i to da osim Marka Juriča ne bi trebalo biti većih izostanaka u domaćim redovima.

– Tomas je uhvatio kontinuitet treninga. Radi se o igraču koji definitivno posjeduje igrački talent te će neosporno biti kvalitetan dodatak našem sustavu igre – poručio je Kuliš.

Utakmica se igra u dvorani Jazine u petak, s počekom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...