Od unaprjeđenja infrastrukture na otocima do besplatnih uložaka, evo koji su amandmani u konačnici uvršteni u proračun

Na jučerašnjoj usporednoj sjednici Gradskog vijeća otklonjeni su zadnji nedostaci u Proračunu za 2022. i projekcijama za 2023. i 2024. godinu.

Sjetimo, naknadnom usporedbom rezultata glasanja u sustavu elektronskog glasanja i fonogramskog zapisa spornog dijela 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra, utvrđeno je kako redoslijed glasanja nije istovjetan u jednom i drugom izvoru.

Pa je tako amandman koji se odnosi na povećanje u iznosu od 500.000,00 kuna za unaprjeđenje komunalne infrastrukture na otocima, te smanjenje 500.000,00 kuna za redovno održavanje Kneževe palače, u sustavu elektronskog glasanja evidentiran kao da je usvojen, a u fonogramskom zapisu kao da nije usvojen.

Također amandman koji se odnosi na osiguranje sredstava za besplatne higijenske potrepštine u iznosu od 200.000,00 kuna te smanjenje od 200.000,00 kuna za materijalne rashode škola u sustavu elektronskog glasanja evidentiran je kao da je usvojen, a u fonogramskom zapisu kao da nije usvojen.

Glasovanju se putem elektroničke pošte odazvalo 22 vijećnika te je većinom glasova, 20 ih je bilo za i s 2 suzdržana.

Suzdržani su bili vijećnici Akcije mladih, dok Enio Meštović koji se na prošloj sjednici suprotstavio proračunu ovoga puta nije glasovao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...