Ovaj jednostavan recept za tjesteninu osvaja svojim osvježavajućim okusom

Ako ste u stisci s vremenom ili nemate ideja što pripremiti za ručak ili večeru, tjestenina je uvijek dobrodošlo rješenje.

Brzopoteznih recepata, složit će se svi, nikad dosta.

Ako ne znate što biste pripremili za obrok, tjestenina je uvijek sjajno rješenje u kombinaciji s nekim ukusnim umakom.

Sastojci

  • 150 g špageta od cjelovitih žitarica
  • 1 limun
  • 50 g parmezana (u jednom komadu)
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 1 šaka bosiljka (po želji)

Priprema

 

Skuhajte špagete u dosta kipuće slane vode prema uputama na pakiranju (pri tome pazite da je skuhana al dente). Zatim izlijte u cjediljku, a vodu za tjesteninu ostavite sa strane.

Limun dobro operite vrućom vodom, osušite i iscijedite sok. Naribajte parmezan. Pomiješajte 50 ml limunovog soka, ¾ korice, ¾ parmezana i maslinovo ulje u umak.

Pomiješajte tjesteninu s umakom, dodajući malo vode za tjesteninu. Tjesteninu začinite paprom, pospite preostalim parmezanom i koricom limuna.

Po želji ubacite bosiljak – i uživajte!

Dodatni savjet: malo ribe ili npr. plodova mora uz ovu divnu tjesteninu će vas duže držati sitim i osigurati zdrave proteine, piše Tportal.

 
hrananamirnicetjestenina