Ovo su najbolji domaći njoki koje smo ikad probali – neka vam recept bude pri ruci jer trebat će vam svako malo

Njoke možete nježno razvaljati preko ribeža da bi se na površini stvorile rupice koje će lijepo upiti umak, a kuhajte ih kad je meso već gotovo da budu tople kod serviranja.

Sastojci (za 60-70 komada)

4 veća krumpira (crvena), oko 600-700 g
glatkog bijelog brašna po potrebi, otprilike 150 g
1 jaje
1 puna žlica maslaca
sol

Priprema

Krumpire kuhajte s korom 1 sat ili manje (probajte vilicom jesu li gotovi). Ogulite ih i dok su još topli pasirajte ili zgnječite vilicom.

Stavite ih u zdjelu, posolite, dodajte maslac i jaje i prstima dobro zgnječite da se sve dobro poveže.

 

Sipajte brašno dok ne dobijete mekanu kuglu koju možete primiti a da se ne lijepi za prste.

Nemojte odmah usuti svu količinu brašna, lako ćete dodati kasnije.

Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu pa lagano zamijesite i formirajte kuglu.

Podijelite je na 4 dijela pa svaki razvaljajte u oblik tankog valjka, piše Večernji.

 
hrananjoki