Pobjeda protiv Krke nakon više od 7 godina, Anzulović: “Osjetio se period od 18 dana bez utakmice, ali vjerovali smo do kraja”

Zadrani na Višnjiku slavili protiv Krke nakon više od sedam godina.

Kako je i najavljivano susret je krenuo vrlo kruto, a početak susreta zabilježila je i mala greška gostujućeg stratega koji je u prvu petorku greškom umjesto Luke Lapornika upisao njegovog brata Mihu pa je i prije podbacivanja Krka morala mijenjati igrače.

Nakon početnih ispitivanja snaga gosti su se nešto bolje snalazili pa su radi toga stigli i do prednosti od sedam poena, no kako bi nešto manja razlika stajala na semaforu pobrinuo se košem u zadnjoj sekundi Martin Junaković pa je tako 19:24 bio rezultat nakon prvih deset minuta.

Nažalost nije se ekipa Zadra uspjela razbuditi niti nakon uvodne tri minute druge četvrtine, a Krka je izgledala sve bolje i bolje pa je tako na +8 (21:29) trener Anzulović bio primoran pozvati i drugu minutu odmora ne bi li razbudio svoje trupe.

Trevor Thompson odgovorio je dobro u prvom poluvremenu i bio je najraspoloženiji zadarski pojedinac te je u trenucima kada ekipa nije nalazila načina da dođe do koša upravo on predvodio domaćine. Koliko je posljedica ostavila zaraza i period od skoro tri tjedna bez utakmice pokazuje i činjenica da je sirena jako često svirala kako bi se rotirali igrači u bijelim dresovima. Nisu uspjeli preokrenuti rezultat na svoj mlin Zadrani niti do poluvremena pa je Krka još uvijek bila u prednosti 33:37.

Zadar je serijom 10:3 u nastavku došao i do vodstva od tri razlike, pravo osvježenje u ekipu donio je Duje Brala i Zadar je konačno počinjao davati znakove ekipe od prije ove pauze. Adonis Thomas vrlo nadahnuto je igrao ovaj susret no odličnu kontru pružao mu je Trevor Thompson pa se rezultat vrtio oko dva do tri koša prednosti na kontu jedne ili druge ekipe. Odličnom igrom u drugoj polovici treće četvrtine Zadrani su uhvatili nešto osjetniju prednost koja je na kraju iznosila 62:57.

Čak do plusa od deset koševa razlike stigli su Zadrani u nastavku, ali Krka je uspjela uz par dobrih napadačkih reakcija to vodstvo smanjiti i to sve u prvom djelu odlučujuće dionice. Stvar Zadru, kada je gostujuća ekipa stigla do pola koša zaostatka, sigurno nije olakšavala činjenica da u današnjem susretu nastupaju bez Domagoja Vukovića koji bi uvelike pomogao svojoj ekipi u susretu ovakvog kalibra. Po tko zna koji puta ove sezone kada je to najviše bilo potrebno ukazao se u redovima Zadra Dario Drežnjak koji je vezao pet poena u ključnim trenucima susreta. Monstruoznim zakucavanjem Thompsona i tricom Cartera u napetoj završnici igrači Vladimira Anzulovića imali su +5 (76:71) ulaskom u zadnjih 50 sekundi susreta. Zadnju minutu odmora istrošio je na akciju u kojoj su gosti promašili tricu trener Damjanović i tako je vrijeme počelo raditi kontra Slovenaca. Zadrani su tako mirno priveli susret kraju i zasluženo slavili rezultatom 78:71.

Zadrane je s 22 koša, 9 skokova i 3 blokade predvodio Trevor  Thompson, Dario Drežnjak bio je odličan uz 18 koševa, a ponovno je sjajan bio i Justin Carter zabio je 16 koševa uz 8 skokova i 7 asistencija. Goste je s 22 koša predvodio Adonis Thomas a Miha Lapornik zabio je 18 koševa.

Trener Zadra, Vladimir Anzulović:

‘Kao što smo rekli u najavi Krka je pojačala svoje redove s reprezentativcem Lapornikom i danas smo mogli vidjeti da je imao dobru šutersku večer. Osjetio se period od 18 dana bez utakmice, bili smo malo usporeni no i Krka je bila raspoložena. Vjerovali smo do kraja i svaka čast mojim igračima. Čestitam i igračima Krke gdje sam dugo radio i čestitam im na borbi te im želim sve najbolje u nastavku sezone.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...