Pobjedom protiv Pule Zadar se plasirao u četvrtinu finala Kupa

Jako uspješan vikend iza sebe ima Košarkaški klub Zadar, prvo je u petak u sklopu 17. kola AdmiralBet ABA Lige s 78:71 upisana pobjeda protiv Krke, zatim su u subotu kadeti s 73 razlike u sklopu drugog kola Jedinstvene kadetske lige savladali ekipu Međimurja, istoga dana razvojna ekipa Jazina upisala je pobjedu protiv Kvarnera 2010. Nedjelju je obilježila uvjerljiva pobjeda seniora protiv Šibenke, a istu stvar odradili su i samo dan nakon u meču Kupa Krešimir Ćosić protiv Pule 1981.

Zadar koji je u Pulu otputovao sa samo osmoro igrača tražio se tokom dobrog djela prve četvrtine, a da su se pronašli pokazali su i vodstvom na kraju iste 25:14. U drugom poluvremenu Zadar se sa gotovo 30 zabijenih poena u drugoj dionici na poluvremenu odvojio na velikih 26:54 na krilima odlično raspoloženog Pavle Marčinkovića i kapetana Duje Brale!

Za odvajanje na veliku prednost prvenstveno je zaslužena dobra obrambena zadaća Zadrana koji su već u prvom poluvremenu ‘ukrali’ deset lopti, a na grešku izgubljene lopte protivnike su primorali 14 puta. Nisu igrači Zadra u nastavku išli ‘punim gasom’ već su mirno priveli susret kraju s naglaskom na činjenicu da se nitko dodatno ne ozljedi ususret vrlo bitnih nadolazećih susreta. Krajnji rezultat iznosio je 60:96, a Zadar koji je odigrao jako dobar susret timski, do ove pobjede je predvodio Antonio Jordano s 20 ubačaja, Pavle Marčinković s 18 koševa i 5 ukradenih lopti te  Trevor Thompson s 16 koševa i 11 skokova! Domaće boje s 14 koševa predstavio je Nikola Ostojić, a Dean Popović ubacio je 11.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...