Pod utjecajem alkohola vozilo 11 vozača, u Benkovcu zaustavljen rekorder vikenda

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 417 vozila i vozača, a poduzeli su 157 represivnih mjera.

Alkotestirano je 193 vozača, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola, 49 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 1 je upravljao vozilom prije stjecanja prava ( bez položenog ispita), 1 u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom, 1 vozač je prošao kroz crveno svjetlo, 2 su nepropisno pretjecala, 18 ih je koristilo mobitel u vožnji, 11 vozača nije koristilo pojas, 65 vozača nije poštivalo prometni znak, 5 vozila bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 14 vozača i 5 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 7 prometnih nesreća, u kojima je nastupila materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

23. siječnja u 22,40 sati u Benkovcu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 44-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim vozilom,  VW-om BiH nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,79 promila.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...