Poraz nakon 23 dana stanke, košarkaši Sonik Puntamike na domaćem terenu izgubili od Adria Oil Škrljeva

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su u susretu 19. kola HT Premijer lige od Adria Oil Škrljeva rezultatom 67:91.

Puntamičani su se vratili na parket nakon 23 dana stanke uzrokovane koronavirusom, no večeras im je nedostajalo svježine i energije na defenzivnoj strani terena za bolji rezultat i petu uzastopnu pobjedu protiv “Naftaša” u hrvatskom prvenstvu.

Samo otvaranje utakmice proteklo je u vrlo efikasnoj igri s obje strane. Raspoložen je u domaćim redovima bio Petar Marić, no na njegove su poene s druge strane brzo odgovorili Josip Barnjak, Ivan Vrgoč i Mario Rajčić za prvo odvajanje momaka s Kvarnera.

Škrljevo je u prvoj četvrtini pogodilo sedam od svojih devet pokušaja za tri poena, a igrači Damira Rajkovića su posebno efikasni bili krajem prve četvrtine kada su se serijom 0:10 odvojili na prvu dvoznamenkastu prednost.

Druga dionica je donijela bolju igru Puntamičana na defenzivnoj strani terena pa nije trebalo dugo čekati da se Kuliševi momci vrate na posjed zaostatka.

Dogodilo se to u 16. minuti nakon polaganja Petra Marića, no završnica prvog poluvremena je protekla u boljoj igri gostiju koji su na veliki odmor odnijeli zalihu od sedam poena (34:41). Koševi Luke Tomasa i Marina Šarlije nagovijestili su novi povratak “Soniksa” na otvaranju nastavka, no razdoblje bolje igre zadarskog sastava nije bilo dugog vijeka jer su “Naftaši” vrlo brzo krenuli u veliki nalet. Serija 2:15 vratila je košarkaše iz Bakra natrag u dvoznamenkaste vode, a nalet se nastavio sve do okruglih plus 20, koliko je svjetlilo na semaforu na ulasku u 30. minutu nakon trice raspoloženog Tonija Jelenkovića.

Domaćini su u pokušali odgovoriti niskom petorkom i agresivnom obranom, no za povratak i ozbiljniju ugrozu velikog vodstva Škrljeva nije bilo ni vremena niti energije, te su bodovi na koncu otišli na Mavrince.

Iz posljednjih desetak minuta valja istaknuti dobru rolu kadetskog reprezentativca Hrvatske Davida Pavina koji je ukazanu priliku iskoristio da ubaci deset koševa i zajedno s Lukom Tomasom bude drugi najbolji strijelac Sonika, odmah iza Petra Marića koji je utakmicu završio sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija. Goste su predvodili Mario Rajčić s 20 koševa, te Toni Jelenković i Ivan Vrgoč s po 18 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...