Pošta: “U jednom trenutku bilo je odsutno čak 15 poštara na području Zadarske županije”

Epidemija koronavirusa uzela je maha, a odrazila se i na poslovanje Hrvatske pošte.

Paketi kasne, građani su nervozni, kontaktiraju službu, a jedino rješenje leži u strpljenju, budući da je jedini krivac za opterećenje u dostavi – virus, točnije velik broj poštara u izolaciji.

Problem nema samo nacionalni poštanski operator, u zimskom valu sve kurirske službe u Europi susrele su se s poteškoćama u isporuci paketa.

Zbog promjena navika i preporuka o ograničavanju kretanja u zatvorenim javnim prostorima, sve više ljudi tradicionalnu je kupovinu zamijenilo onom preko interneta, zbog čega je porastao i poštanski promet. Iako za oboljele djelatnike pokušavaju u što bržem roku pronaći zamjene, problem je evidentan, pa i na zadarskom području.

Od Jo Kempen, direktorice Ureda za korporativne komunikacije doznajemo da je zbog epidemije koronavirusa dostava u nekim područjima Zadarske županije kasnila i nekoliko dana u periodu između 12. i 17. siječnja.

Nažalost, koronavirus nije zaobišao naše poštare i zbog zaraze ili propisane samoizolacije u jednom je trenutku bilo odsutno čak 15 poštara na području Zadarske županije, odnosno devet poštara na području Zadra. Značajan broj odsutnih poštara dogodio se u trenutku vršne dostave što je dovelo do usporavanja na nekim dostavnim područjima. Trenutno je odsutno još samo četvero kolega, odgovara nam.

Zbog izvanredne situacije uveli su promjene u organizaciji rada.

Kako bi sve pošiljke bile dostavljene u roku preraspodijelili smo radno vrijeme i angažirali zamjene. Također, uveli smo prekovremeni rad i radne subote kako bi rizik od kašnjenja smanjili na najmanju moguću mjeru. Situacija je u međuvremenu stabilizirana i dostava se odvija prema propisanim rokovima. Korisnicima zahvaljujemo na strpljenju i molimo ih za razumijevanje, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...