Priprema se čak 15 sati, ali tvrde da vrijedi! Recept za krumpir pečen u slojevima oduševio ljude

Recept za hrskave pečene prutiće od krumpira zaludio je internet, posebno onda kada je autorica objave na TikToku, @poppycooks, otkrila da je za pripremu potrebno pola dana, odnosno 15 sati!

Tajna je u rezanju krumpira – nakon što ste ogulili otprilike šest većih komada, potrebno ih je izrezati na jako tanke šnite. Zatim se stavljaju u zdjelu, preliju se s nekoliko žlica masti po izboru i dodaje se prstohvat soli.

Kalup treba obložiti papirom za pečenje i pažljivo slagati kriške jednu na drugu dok se ne popuni cijeli kalup. Na vrh se stavlja još jedan papir za pečenje i sve ide u pećnicu na 120°C, tri sata, prenosi Real Simple.

Nakon što se izvadi iz pećnice i ohladi, na krumpire se stavi neki teški predmet i zatim sve ide u hladnjak na 12 sati.

Izvadite krumpir iz hladnjaka, izvadite iz posude u kojoj se pekao i izrežite prutiće širine 2,5 cm. Pržite ih na ulju dok ne porumene i posipajte krupnom soli.

Svaki komad ima brojne slojeve, izvana je hrskav, a unutra mekan. Možete ga jesti samostalno, uz neki umak, a možete poslužiti uz meso, hamburger…

@poppycooks Someone asked for the Garlic 15 Hour Potato but ASMR and honestly it might be better 👀👂#15hourpotato #ASMR #garlic #potatotiktok ♬ original sound – Poppy O’Toole

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...