Priveden 48-godišnjak koji je podmetnuo požar u prostorijama kod Autobusnog kolodvora

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom s riječkog područja, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, sumnjiči ga se da je u srijedu, 26. siječnja 2022. godine oko 18.45 sati u Ulici Ante Starčevića u Zadru ušao u napuštene poslovne prostorije trgovačkog društva gdje je namjerno u jednoj od prostorija izazvao požar uslijed čega su izgorjele odložene stvari i razni otpad. Požar su ugasili vatrogasci, ozlijeđenih osoba nije bilo.

Radi se o skladišnim prostorijama koje se nalaze kod Autobusnog kolodvora.

Na mjestu događaja izvršen je očevid te je provedeno  kriminalističko istraživanje, nakon čega je protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Također, 48-godišnjak je uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...